Üsküdar’da Çocukların Yüzünü Güldüren ‘Gezgin Oyun Parkı’ Etkinliği

Üsküdar Belediyesi, Çengelköy Huzurtepe Sokak’ta düzenlediği ‘Gezgin Oyun Parkı’ etkinliği ile çocuklara eğlenceli ve neşe dolu anlar yaşattı. Bu anlamlı etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş da katılım gösterdi. Etkinlik kapsamında çocuklar, sokakta kurulan oyun alanlarında saat 14.00 ile 16.00 arasında birbirinden eğlenceli aktivitelerle vakit geçirdi.

Etkinlikte çocuklar için yiyecek, içecek ve balon dağıtımı yapan stantlar da yer aldı. Çocuklar çizim yapmaktan parkurlarda oynamaya kadar birçok farklı aktiviteye katılarak günlerini dolu dolu geçirdiler. Etkinliğe katılan çocuklar, Başkan Dedetaş’a ‘Sizi çok seviyorum başkanım’ yazılı pankart ve resimler hediye ederek duygusal anlar yaşattılar.

Toplumsal Birlik ve Geleceğin İnşası

Başkan Sinem Dedetaş etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, çocukların bu etkinliği imza toplayarak başlattıklarını belirterek, “Bugünün mimarları çocuklarımız, onların imzalarıyla bu organizasyonu başlattık. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu enerjiyi paylaşmak muhteşem. Tabii sokaklar aslında bizlerin ve çocukların. Biraz bunu da yaşayalım diye, birlikte olalım, mutlu olalım diye bu organizasyonu yaptık,” dedi.

Etkinliğe katılan çocuklardan Emine Eren Bayır etkinlikle ilgili, “İlk önce resim çizdik sonra da parkurlara devam edeceğiz. Çocukların gelişmesini sağlıyor böyle etkinlikler ve bayağı eğlenceli,” ifadelerinde bulundu. Serra Maçal ise, “Burada çok eğleniyorum. Bisiklet sürdüm, oyun oynadım. Meyve suyu içtim, yemek yedim,” diyerek etkinlikten aldığı keyfi dile getirdi.

Gezgin Oyun Parkı etkinliği, çocukların eğlenmekten daha fazlasını başardığını gösteriyor. Bu etkinlik, Üsküdar’ın en küçük sakinlerine verdiği değeri vurgularken, sokakların onların öğrenip eğlenmeleri için en güzel alanlar olduğunu hatırlatıyor. Toplumların çocukların mutluluğunu ve gelişimini önceliklendirdiği zaman, geleceğin daha parlak olacağı bir kez daha kanıtlanmış oldu.