Nebati’nin enflasyon çıkışına vatandaşdan tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Bu ülkede hiç ama hiç kimse ‘Beni enflasyonun altında ezdirdiler’ diyemez” sözleri sosyal medyada gündem oldu. YurttaÅŸlar, “Geçinemiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, çeÅŸitli ziyaretler ve programlar için dün Kastamonu’daydı. Bakan Nebati, AKP Ä°l TeÅŸkilatı’nca Åžerife Bacı Öğretmenevi’nde düzenlenen ‘2023’e DoÄŸru Åžehir BuluÅŸmaları’ programına katıldı.

Burada konuÅŸan Nebati, TÜİK’in açıkladığı ve yüzde 85.51’lik oranla son 24 yılın rekoru olan enflasyonla ilgili “Bu ülke için çalışıyoruz, eser hizmeti için çalışıyoruz. Elimizden gelen her gayreti ortaya koyuyoruz. Dünya bir krizle karşı karşıya kaldığında bu krizin üstünden gelecek her türlü enstrümanı en iyi ÅŸekilde kullanmaya gayret ediyoruz. 20 yıldır bu ülkede hiç ama hiç kimse ‘Beni enflasyonun altında ezdirdiler’, ‘Beni doktorsuz bıraktılar’, ‘Benim çocuÄŸumu kitapsız bıraktılar’ diyemez” dedi.

Sosyal medyada gündem oldu, tepki çekti…

Ekonomik krizle birlikte geçim sıkıntısı çeken yurttaÅŸlar, Nebati’nin sözlerine tepki gösterdi. Nebati’nin söz konusu açıklamaları sosyal medyada gündem olurken, yurttaÅŸlar “Geçinemiyoruz” diyerek isyan etti.

ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli paylaşımında, şunları kaydetti:

“Bakan Nebati: Bu ülkede hiç ama hiç kimse ‘beni enflasyona ezdirdiler’ diyemez  derken nasıl bir ezilmeden bahsediyor acaba?

DoÄŸalgaz, elektrik ve temel gıda zamları altında düm düz olan halktan bahsetmiyordur sanırım!”

Bir yurttaÅŸ ise mesajında “Bakan haklı ezilmedik. Mahvolduk bittik” dedi.

BaÅŸka bir  yurttaÅŸ ise Twitter paylaşımında, “Para pul oldu, herÅŸey kaç katı arttı, alım gücü yok, esnaf iÅŸsiz oturuyor, zamlar zili sürekli çalıyor! Bunlarda halkla dalga geçmeye devam ediyor. GEÇİNEMÄ°YORUZ” ifadelerini kullandı.

DiÄŸer bir yurttaÅŸ ise “Bu söylediklerinize siz gerçekten inanıyormusunuz?” sorusunu yöneltti.