Nâzım, Yıldızlar Geçidinde Hatırlanacak

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) Kültür Dairesi BaÅŸkanlığı, “Demokrasi Yüzyılı” etkinlikleri kapsamında düzenlediÄŸi “Yüzyılın Yüzleri” adlı serinin bir parçası olarak Nâzım Hikmet’i anma etkinliÄŸi düzenliyor. Nâzım Hikmet, dünyanın en önemli ÅŸairlerinden biri olarak kabul edilir ve 60. ölüm yıldönümünde ülkenin önde gelen sanatçıları tarafından gerçekleÅŸtirilen performanslarla anılacak.

Edebiyat, sinema, tiyatro ve müzik dünyasından birçok sanatçı, Nâzım Hikmet’in unutulmaz dizelerini ve bestelenmiÅŸ ÅŸarkılarını seslendirecek. Ä°stanbul’un sembol sahnelerinden Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleÅŸtirilecek olan buluÅŸma, 3 Haziran Cumartesi akÅŸamı saat 21.00’de baÅŸlayacak. Ferhat Livaneli orkestrası, YiÄŸit Sertdemir’in yönetimiyle sahnede olacak ve anma gecesinin sunumunu Yetkin Dikinciler yapacak.

Ä°BB Kültür’ün hazırladığı gecede, Nâzım Hikmet’in unutulmaz dizeleri ve bestelenmiÅŸ ÅŸarkıları farklı yorumlarla Ä°stanbullularla buluÅŸacak. Åžiir ve ÅŸarkılarla dolu olan “Åžiir ve Åžarkılarla Nazım” anma gecesinde birçok ünlü isim sahne alacak. Aralarında Ahmet Mümtaz Taylan, Ali Sürmeli, Bahtiyar Engin, Berkay AteÅŸ, Bülent Emrah Parlak, Can Gox, Deniz Barut, Erkan Can, Erkan OÄŸur, Fuat Saka, Grup GündoÄŸarken, Hakan Meriçliler, Ä°lhan ÅžeÅŸen, Güven Kıraç, Halil Ergün, Hüsnü Arkan, Ä°lkay Akkaya, Ä°smail Hakkı DemircioÄŸlu, Mehmet Erdem, Melihat Gülses, Nükhet Duru, Selçuk Yöntem, Åženay Gürler, Tilbe Saran, YiÄŸit ÖzÅŸener ve Zuhal Olcay gibi isimler bulunuyor.

İstanbullular, İstanbul Senin uygulamasından kayıt olarak anma gecesine ücretsiz katılabilecekler.

Nâzım Hikmet, memleket hasretiyle yaÅŸamını yitiren ve Moskova’da vefat eden bir ÅŸairdir. 3 Haziran 1963 tarihinde geçirdiÄŸi kalp krizi sonucu hayata gözlerini yummuÅŸtur.