Londra’da parlamentoya saldırı: Yaralılar var

Londra bir saldırıyla sarsıldı. Parlamento binasında bir polis öldürüldü. Binaya çıkan Westminster Köprüsü’nde bir araç, yayaları ezdi. Çok sayıda polis parlamento binasına girerek arama yapmaya başladı. Polis sözcüsü olayın “terör saldırısı” olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda parlamento binasının hedef alındığı sanılıyor. Avam Kamarası Sözcüsü David Lidington, bir polisin parlamento binaları olarak anılan alanda bıçaklandığını söyledi.

Lidington, saldırganın polis tarafından vurulduğunu açıkladı. Parlamento binalarının içinde polis şu an arama yapıyor. Polis, parlamento binası dışında şüpheli bir araç olduğu düşünüyor. Bu nedenle bölge boşaltılıyor. Parlamentoda yapılması beklenen oturum askıya alınırken milletvekillerinin bulundukları yerden ayrılmaması gerektiği söylendi.

Başbakan Theresa May’ın güvende olduğu belirtildi. Açıklamayı yapan sözcü May’ın nerede olduğu dair bilgi vermeyi reddetti.

İngiliz polisi, olayın terör saldırısı olarak değerlendirildiği açıkladı. Açıklamada, “Aksini yönde bir bilgi elde edilmedikçe bunu terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz” denildi. Saldırıda bir polisin bıçaklandığı ve tedavisinin sürdüğü de aktarıldı.

REUTERS: İKİ ÖLÜ, EN AZ BİR DÜZİNE YARALI VAR

Reuters, Westminster Köprüsü’nde de en az bir düzine yaralı olduğu haberini geçti. Bir aracın köprü üzerinde yayaları ezdiği belirtildi. İddiaya göre, saldırgan önce araçla sivilleri ezdi, ardından da parlamento bahçesindeki polise bıçakla saldırdı. Diğer bir iddia ise, araç içerinden ateş edildiği yönünde.

Bölgeye hava ambulansı sevk edilirken, parlamento binaları polis kordonuna alındı. Westminster metro istasyonu da kapatıldı.

Saldırının meydana geldiği yer, Londra’nın en merkezi noktalarından biri.

 

GÖRGÜ TANIKLARI: SALDIRGAN 40 YAŞLARINDA ASYALI

Görgü tanıkları siyah bir arazi aracı kullanan kişinin Westminster Köprüsü’nde yayaları ezerek polisin nöbet tuttuğu parlamentoya girmeye çalıştığını söyledi. Görgü tanıkları ayrıca en az 3 el silah sesi duyduklarını ve iki kişinin yerde yattığını aktardı.

Görgü tanıklarından biri, “Big Ben’in fotoğraflarını çekiyorduk, insanların bize doğru koştuğunu gördük hemen ardından 40 yaşlarında Asyalı bir adamın elinde bıçak taşıdığını fark ettik. Arkasından birkaç el silah sesi duyduk, karşıya geçtik. Yerde bir adam kanlar içinde yatıyordu’’ dedi.

Kaynak: duvaR