Kılıçdaroğlu Seçim Sonrası İlk Kez Konuştu…

Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından ilk kez basın karşısına çıktı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olan Kılıçdaroğlu, seçim sürecinin son yılların en adil olmayan seçim süreci olduğunu söyledi. Devletin bütün imkanlarının bir partiye seferber edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, halkın otoriter bir yönetimi değiştirme iradesinin net olarak ortaya çıktığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

  • Sevgili halkım, hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim etmedim. Eziyetlere, haksız, hukuksuz, adaletsiz düzene karşı susup dilsiz şeytan olamazdım, olmadım. Milyonlarca göçmenin gelip sizin ikinci sınıf vatandaş olmanıza susamazdım, susmadım.

  • Hepimiz bir aileyiz. Her gün her şeye zam gelirken, halkımın belinin bükülmesine gönlüm razı gelemezdi, gelmedim. Ben bir kardeşiniz, bir evladınız, bu toprakların insanı olarak hakkınız için bolluk bereket içinde yaşayın diye mücadele verdim, vermeye de devam edeceğim.

  • Sizlerden bir ricam var. Kendiniz için, evlatlarınız için, emeklilerimiz için, demokrasi mücadelesi sürdürmeye destek verin. Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık . Devletin bütün imkanları bir partiye seferber edildi .

  • Bu seçimde halkın otoriter bir yönetimi değiştirme iradesi net olarak ortaya çıkmıştır . CHP ve Millet İttifakı tüm unsurları ile her cephede mücadelesini vermektedir. Ülkemize gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz.

  • Bilin ki benim asıl üzüntü sebebim, ülkeyi bekleyen çok daha büyük sıkıntılardır. O sıkıntılar karşısında da ilk olarak bizler duracağız. Şu andan itibaren bana oy veren 25 milyonu aşan vatandaşımızı dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız.