Jandarma direnişteki Özak Tekstil işçilerine sert mudahale: Çok sayıda gözaltı

Urfa’da baskı, mobbing ve iÅŸten atmalara karşı 15 gündür iÅŸ bırakma eyleminde bulunan Özak Tekstil işçilerine, jandarma bir kez daha saldırdı. Çok sayıda işçi gözaltına alındı.

Urfa’daki 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) Özak Tekstil fabrikası işçilerinin, mobbing, tehdit ve iÅŸten çıkarmalara karşı baÅŸlattığı iÅŸ bırakma eylemleri 15’inci gününde.

İşçiler, eylemleri sürdürmek üzere sabah erken saatlerde yine fabrikanın önünde gelmek istedi. Ancak fabrikanın bulunduğu sokağı bariyerlerle kapatan jandarma, işçilerin geçişine engel oldu.

Bunun üzerine işçiler OSB’de bulunan cami önünde yolu kapatarak oturma eylemi baÅŸlattı. İşçilere Toma’dan tazyikli su sıkarak saldıran jandarma, çok sayıda işçiyi jop ve kalkanlarla tartaklayarak gözaltına aldı. DiÄŸer işçiler ise zor kullanılarak sanayi bölgesinin dış kapısına çıkarıldı. İşçilerin kapı önündeki bekleyiÅŸi sürüyor.

İşçiler, fabrika yönetiminin kendilerine baskı, mobbing ve tehdit uyguladığını, bu nedenle de işten atıldığını iddia ediyor. İşçiler, fabrikanın sahibinin akrabalarının fabrikada yüksek maaşlarla çalıştırıldığını, kendilerinin ise düşük maaşlarla çalıştırıldığını ve haklarını aramaları halinde işten atılmakla tehdit edildiklerini öne sürüyor.

İşçiler, eylemlerinin sonuna kadar süreceğini belirterek, fabrika yönetiminin taleplerini kabul etmesini ve haklarını gasp eden yöneticilerin görevden alınmasını talep ediyor.

İşçiler taleplerini yineledi

İşçiler, fabrikada yaşanan mobbing, tehdit ve işten çıkarmalara karşı başlattıkları eylemi sürdüreceklerini belirterek, taleplerini yineledi.

İşçiler, “Mobbingin sona ermesini, iÅŸten çıkarılanların geri alınmasını ve işçilerin daha iyi ÅŸartlarda çalışmasını istiyoruz” dedi.

Sendikalar tepki gösterdi

DÄ°SK, Özak Tekstil işçilerine yapılan saldırıyı kınadı. DÄ°SK, yaptığı açıklamada, “Urfa’da Özak Tekstil işçilerine yapılan saldırı kabul edilemez. İşçilere yönelik baskı ve ÅŸiddet sona ermelidir” dedi.

Türk-Ä°ÅŸ de Özak Tekstil işçilerine yapılan saldırıya tepki gösterdi. Türk-Ä°ÅŸ, yaptığı açıklamada, “İşçilerin talepleri haklı ve meÅŸrudur. İşçilerin taleplerinin karşılanması için gerekli adımlar atılmalıdır” dedi.