Ä°stanbul’da SaÄŸanak Yağış Trafikte Kaos Yarattı

Ä°stanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan saÄŸanak yağış, trafiÄŸi olumsuz yönde etkiledi. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nin verilerine göre, saat 09.00 itibarıyla trafik yoÄŸunluÄŸu yüzde 80’i aÅŸtı.

Özellikle ana arterlerde ve köprü giriş-çıkışlarında uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı bölgelerde su baskınları da yaşandı.

Yağışın gün boyu devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ä°stanbul için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Uyarıda, “Yağışların; bugün (18 Mayıs Salı) öğle saatlerinden sonra Anadolu Yakası’nda kuvvetli olması beklendiÄŸinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.

Ä°stanbul ValiliÄŸi de vatandaÅŸlara yağışa karşı uyarılarda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, “Yağışlı havanın devam etmesi nedeniyle vatandaÅŸlarımızın sel ve su baskını riskine karşı tedbirli olmaları, özellikle dere yataklarından ve su baskını riski olan yerlerden uzak durmaları önem arz etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Ä°stanbul’da yağışlı hava perÅŸembe gününe kadar sürecek. Cuma gününden itibaren ise hava sıcaklıklarının artması ve güneÅŸli havanın hakim olması bekleniyor.