IŞİD sanığı, AK Partili Fatma Åžahin’le toplantı yaptıklarını iddia etti

ŞİD davası sanığı Bahaa Alden Najeep, AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, 2014 yılında kendisini toplantıya çağırdığını ileri sürdü.

ŞİD üyeliÄŸinden hakkında dava açılan Bahaa Alden Najeep, AK Partili Antep BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Fatma Åžahin’le görüştüğünü öne sürdü.

Evrensel’den Tamer Arda ErÅŸin’in haberine göre, 10 Ekim Ankara Katliamı ve Antep Kına Gecesi Katliamı’nın faillerinden Mehmet Kadir Cabael hakkında hazırlanan polis fezlekesinde skandal bir iddia ortaya çıktı.

‘HER Ä°KÄ° AYDA BÄ°R BENÄ° ÇAÄžIRIRLAR’

Ä°ddianameye göre, 10 Ekim Katliamı davasının görüldüğü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen polis fezlekesinde ifadesi bulunan Najeep, Fatma Åžahin’le Kobani eylemleri sonrasında görüştüklerini söyleyerek, “Suriyelilerin sorunları ve özellikle Kobani eylemlerinde beni toplantıya çağırdı. Her iki ayda bir beni çağırırlar, toplantılara katılırım” dedi.

SURÄ°YE’YE GÖNDERDİĞİ TELSÄ°ZLERÄ° ANLATTI

Najeep ifadesinde, derneÄŸi Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yöneticilerinin isteÄŸi üzerine kurduÄŸunu, derneÄŸin amacının ABD ve diÄŸer ülkelerden gelen yardımları Suriye’ye geçirmek olduÄŸunu söyledi. Najeep ifadesinde gelen yardımlar arasında yer alan telsizleri nasıl Suriye’ye gönderdiÄŸini de anlattı.

Kendisinin IŞİD üyesi olmadığını ve bombalı saldırıyla ilişkisi bulunmadığını ileri süren Najeep, suçsuz olduğunu kanıtlamak için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile 2014 yılında yaptığı görüşmeyi anlattı.