Hindistan’da bulunan Dünyanın en büyük ve en yüksek heykeli, inanılmaz boyutlarıyla şaşırtıyor

Hindistan’ın Gucerat eyaletinde, Narmada Nehri kıyısında yer alan Birlik Heykeli, 182 metre yüksekliğiyle dünyanın en büyük heykeli olarak tarihe geçti. Hindistan’ın ilk İçişleri Bakanı ve bağımsızlık mücadelesinin önderlerinden Sardar Vallabhbhai Patel’in anısına yapılan heykel, 2018 yılında tamamlandı. Heykelin yapımı yaklaşık 5 yıl sürdü ve 420 milyon dolara mal oldu.

Heykelin etrafında birçok turistik tesis bulunuyor. Ziyaretçiler, heykelin içindeki asansörlerle göğsüne kadar çıkabiliyor ve buradan manzarayı seyredebiliyorlar. Ayrıca heykelin yakınında bir müze, bir sesli ışık gösterisi, bir botanik bahçesi ve bir helikopter pisti de mevcut.

Birlik Heykeli, Hindistan’ın ulusal birliğini ve kültürel çeşitliliğini simgeliyor. Heykelin tasarımında Patel’in geleneksel kıyafetleri kullanıldı. Heykelin bronz kaplaması, Çin’den getirilen 1.700 ton bronzdan oluşuyor. Heykelin yapımında yaklaşık 250 bin ton beton, 18 bin ton demir ve 6 bin ton çelik kullanıldı.

Birlik Heykeli, dünyanın en büyük heykelleri listesinde ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada ise Çin’de bulunan ve 153 metre yüksekliğindeki Buda İlkbahar Tapınağı heykeli geliyor. Üçüncü sırada ise Myanmar’da bulunan ve 116 metre yüksekliğindeki Laykyun Setkyar Buda heykeli bulunuyor.

Hindistan’ın gurur kaynağı olan Birlik Heykeli, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Hindistan’ın kültürünü, tarihini ve değerlerini yansıtan bu devasa heykel, görülmeye değer bir eser olarak karşımıza çıkıyor.