Hasar gören Düzce Adliyesi’nin müteahhitine onlarca kamu ihalesi verilmiş

Düzce’de 6.0 büyüklüğündeki depremde, ilk belirlemelere göre hasar gören tek kamu binası adliye oldu.

Binanın özellikle ana giriş kapısının bulunduğu cephedeki granit kaplamalar ve beton parçaları bloklar halinde düştü. Depremin meydana geldiği saatte adliyenin kapalı olması nedeniyle can kaybı ya da yaralanma olmadı.

1999 Depreminden sonra yapıldı

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada 19 Ağustos 1999 ve 12 Kasım 1999 depremlerinden sonra kentteki yapı stokunun yüzde 80’i yenilendi. 6 büyüklüğündeki son depremde hasar alan adliye binası da bunlardan biri.

Ankara merkezli Aras İnşaat tarafından yapılan bina için sözleşme Kasım 2006’da yapıldı. dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in katılımıyla yapılan açılışın tarihi de 25 Mayıs 2008 oldu.

Aynı firmaya onlarca kamu ihalesi

Adliye binasının Düzce’deki son depremde hasar görmesi nedeniyle gündeme gelen Aras İnşaat’a pek çok kamu ihalesi verildi. Adliye binasının yanı sıra Düzce’de ceza infaz kurulu yerleşkesini de yapan şirket, Türkiye çapında aralarında Hatay, Tekirdağ ve Ankara Sincan’daki adalet binalarının da aralarında bulunduğu toplam sekiz adliye binasını yaptı.

Şirketin kendi sitesinde yer alan bilgilere göre ayrıca Aksaray, Bayburt, Bilecik, Gümüşhane ve Antep’te devlet hastaneleri, Adıyaman, Hatay ve Osmaniye’de ilköğretim okulları, Erzincan Stadyumu ile çok sayıda ceza infaz kurumu ve benzeri kamu binalarının yapımı ihale edildi. (artı gerçek)