Galaksimizde 70 yeni yetim gezegen keşfedildi
Yetim gezegenler, Güneş sistemimizdeki gezegenlerin kütlelerine benzer kütlelere sahip olan fakat bir yıldızın etrafında dönmeyip, bunun yerine kendi başlarına serbest şekilde gezen, yakalanması zor...
Bilim dünyasını şaşırtan keşif: Türkiye’de bir ilk
Urartu Kralı II. Sarduri tarafından milattan önce 750 yılında yaptırılan Çavuştepe Kalesi ile kuzey kısmındaki nekropol alanında, Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle kazı çalışması...
Fransa’nın Ardından Üç Ülkesi Daha iPhone 12’nin Satışını Radyasyon Nedeniyle Yasaklayabilir
2023 yılında, Fransa'nın iPhone 12'nin aşırı radyasyon yaydığı gerekçesiyle satışını yasaklamasının ardından, Belçika, Almanya ve Hollanda gibi diğer Avrupa ülkeleri de benzer bir karar...
Çin, uzay istasyonuna yeni taykonot ekibini yolladı.
Çin, Dünya yörüngesinde kurduğu Tiengong Uzay İstasyonu'nda görev yapacak altıncı taykonot ekibini uzaya gönderdi. Şıncou-17 uzay mekiği, Gobi Çölü'ndeki Ciuçüen Uydu Merkezi'nden fırlatıldı. Yeni...
NASA’nın Mars helikopteri Ingenuity, 70. uçuşunu yeni bir rekorla kutluyor
NASA'nın Perseverance uzay aracıyla Mars'a inen Ingenuity helikopteri, 70. uçuşunu 13 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirdi. Bu uçuşla birlikte, Mars'ta uçan ilk motorlu araç olan...
NASA açıkladı, Dev göktaşı dünyayı teğet geçti!
NASA, Big Ben’den daha büyük olan göktaşının geçtiğimiz dakikalarda gezegenimizi teğet geçtiği duyurdu.
Gezegenimiz Dünya’yı teğet geçen göktaşıyla ilgili Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA)...