EskiÅŸehir’de TÄ°P’li Kadınların Mücadelesi: Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz!

Türkiye İşçi Partisi (TÄ°P) üyesi kadınlar, dün EskiÅŸehir’de haklarını ve hayatlarını savunmak için bir araya geldiler. Ancak polis, kadınların seslerini duyurmak istedikleri basın açıklamasına izin vermedi ve müdahale etti. Müdahale sırasında dördü kadın olmak üzere sekiz kiÅŸi gözaltına alındı.

TÄ°P’li kadınlar, dün saat 17.00’de Ä°smet Ä°nönü Caddesi üzerindeki alışveriÅŸ merkezi önünde “Haklarımızdan, Hayatlarımızdan Vazgeçmiyoruz” baÅŸlıklı bir basın açıklaması yapmak istediler. Kadınlar, ülkede yaÅŸanan ekonomik kriz, iÅŸsizlik, yoksulluk, kadına yönelik ÅŸiddet ve taciz gibi sorunlara dikkat çekmek ve bu sorunlara karşı mücadele çaÄŸrısı yapmak istediler.

Ancak polis, kadınların basın açıklamasını engellemek için alana geldi ve kadınlara dağılmalarını söyledi. Kadınlar ise polisin uyarısına rağmen açıklamalarını yapmakta ısrar ettiler. Bunun üzerine polis, kadınlara müdahale etti ve bazı kadınları yere yatırarak gözaltına aldı. Gözaltına alınanların arasında TİP Eskişehir İl Başkanı Özgür Yalçın da vardı.

Gözaltına alınan TÄ°P’li sekiz kiÅŸi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. TÄ°P’li kadınlar ise polisin müdahalesini kınayarak, haklarından ve hayatlarından vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

NHY/ cumhuriyet.com.tr, krttv.com.tr, t24.com.tr