ErdoÄŸan’dan itiraf: OHAL’den istifade ederek grevlere anında müdahale ediyoruz

AKP’li CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, yabancı yatırımcılara hitap ettiÄŸi konuÅŸmasında “OHAL’i biz iÅŸ dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz. Grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifade ederek anında müdahale ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, 15 Temmuz kapsamında, yabancı sermayeli yatırımcılarla toplantıda bir araya geldi. Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi (TOBB) Kabul Salonu’nda gerçekleÅŸtirilen toplantıya CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın yanı sıra BaÅŸbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif ÇaÄŸatay Kılıç, AKP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve TOBB BaÅŸkanı Rifat HisarcıklıoÄŸlu da katıldı.

Yabancı sermayeli yatırımcılara hitap eden ErdoÄŸan, OHAL’in iÅŸ dünyasının rahat çalışabilmesi için yapıldığını itiraf ederek, “Biz göreve geldiÄŸimizde Türkiye’de OHAL vardı ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Ama ÅŸimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifade ederek anında müdahale ediyoruz” diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan; yatırımcıların, giriÅŸimcilerin ve uluslararası sermayenin, kalkınmanın temel unsurlarından olduÄŸunu söyledi. ErdoÄŸan, “İçinde yer aldığımız coÄŸrafya, bizim handikabımız deÄŸil; tam aksine avantajımızdır. Hem siyasi hem ekonomik hem insani olarak bölgenin güvenli limanı olan Türkiye’nin farkı iÅŸte bu vasfıdır. Ãœlkemizin denklemde olmadığı hiçbir projenin bölgemizde ve dünyada yürütülebilmesi mümkün deÄŸildir. Biz de bu konumumuzu dayatma veya şımarıklık için deÄŸil, kendimizle birlikte tüm dostlarımızın ve kardeÅŸlerimizin huzuru ve refahı için deÄŸerlendirmeye çalışıyoruz” diye konuÅŸtu.