Türkiye siyasetinde önemli bir dönemeç olarak görülen süreçte, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden bir mesaj gönderdi. CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun aracılığıyla iletilen mesajda İmamoğlu, “Umudumuz yüksek, cesaretimiz sonsuz. Başaracağız” ifadelerini kullandı.
Torun, Silivri Cezaevi’nde gerçekleştirdiği ziyaretin ardından İmamoğlu’nun el yazısıyla kaleme aldığı mesajı sosyal medya hesabından paylaştı. Torun, açıklamasında, İmamoğlu’nun 2019 yerel seçim sürecinde başlattığı mücadelenin halkın desteğiyle büyüyerek devam ettiğini vurguladı.
Torun: “Demokrasiye Sahip Çıkan Milyonların Dayanışması Soğuk Silivri Duvarlarını Isıtıyor”
CHP’li Torun, ziyaretin ardından yaptığı paylaşımda, İmamoğlu’nun kararlılığını ve mücadele azmini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Bugün Silivri zindanında ziyaret ettiğim Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun bana emanet ederek halkımıza ulaştırılmasını rica ettiği mesajı paylaşıyorum. Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında ceketini çıkartıp, kollarını sıvayarak giriştiği mücadeleye umutlarımızı büyüterek ve cesaretle sarılıyor. Demokrasiye sahip çıkan milyonların dayanışması soğuk Silivri duvarlarını dahi ısıtıyor. 86 milyonun mücadelesi ve dualarıyla başaracağız. Başaracağız.”
İmamoğlu’nun Mesajı: “86 Milyon İnsanımızı Sımsıcak Bağladı”
Torun’un paylaştığı mesajda İmamoğlu, Türkiye’nin içinden geçtiği kritik süreçte halkın birlikteliğine vurgu yaparak, umudun ve mücadelenin süreceğini belirtti:
“Çok büyük bir mücadelenin ışığını yaktığımız bugünlerde milletimiz bu ışığı on milyonların gücüyle bir güneş gibi cennet vatana doğmasını, 86 milyon insanımızı ısıtıp birbirine sımsıcak bağladı. Umudumuz yüksek, cesaretimiz sonsuz. Başaracağız!”
İmamoğlu’nun tutukluluğu, ülke genelinde geniş yankı uyandırırken, siyaset arenasında da büyük tartışmalara neden oldu. CHP ve muhalefet kanadı, sürecin siyasi bir hamle olduğunu savunarak demokrasi ve adalet vurgusuyla çeşitli protestolar ve açıklamalar yapmaya devam ediyor.