Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’tan Birlik Mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 23 Mart 2025’te gerçekleştireceği ön seçim öncesinde halk buluşmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, 15 Mart 2025 tarihinde Ankara’da Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda partililere hitap etmeden önce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın davetiyle bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde saat 11.00’de başlayan ve yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından iki başkan, basın mensuplarına ortak açıklamalarda bulundu. CHP’nin Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda aralarında rekabet olduğu iddialarına yanıt veren Ekrem İmamoğlu, “Beraberiz. Partimizin bir yol haritası var. Partimizin alacağı her karara saygı duyuyoruz. Biz aynı yolun yol arkadaşıyız” ifadelerini kullandı.
BIRGUN.NET

Mansur Yavaş ise, “Kimse birbirinin yedeği olmaz. ‘Ekrem Bey’in başına şu gelirse, o aday olmazsa şu aday olur’ gibi yaklaşımlar Ekrem Başkan’a da bana da terbiyesizliktir. Biz medeni insanlarız. Bir yol mutlaka bulunacak. Siyasi yol haritamızı biz üçlü toplantımızda (Özel-Yavaş-İmamoğlu buluşması) duyurduk. O günden bugüne benim farklı söylediğim hiçbir şey yok. Yol haritamız odur” şeklinde konuştu.
BIRGUN.NET

Görüşmenin ardından Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu’nu Mamak’taki “Ankara Buluşması”na uğurladı.