Diyanet ve Vali Yardımcıları eliyle yurtdışına insan kaçakçılığı…

2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı yoluyla vali yardımcıları tarafından alevi dedesi olduğu onaylanan 5 kişinin Uyuşturucu bulundurma, hırsızlık, ihalaye fesat karıştırma ve terör örgütü propagandası suçundan cezaların olmasına rağmen yurtdışına gönderildi ve bu kişiler bir daha dönmedi.

Tunceli Hacı Bektaş’ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Ekber Yurt, kişilerin alevi dedesi olmadığını ve yapılan işlemin suç olduğunu belirterek savcılığa başvurdu fakat savcılık kovuşturmaya yer vermedi.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı, 2018 yılında Tunceli’de Nevruz ve Hıdırellez görevlendirmesi adı altında 30 kiÅŸinin yurt dışına gönderilmesini istedi. Tunceli valiliÄŸinde yapılan mülakatta 30 kiÅŸiden bir çocuÄŸunun Alevi Dedesi vasfı taşımamasına raÄŸmen vali yardımcısı Selçuk Yosunkaya ile Akın Zor tarafından dede oldukları onaylandı. Yurt dışına alevi dedesi olarak giden 30 kiÅŸiden 7’si ülkeye dönmedi. Bu kiÅŸiler arasında 4 kiÅŸinin uyuÅŸturucu, hırsızlık ve ihaleye fesat karıştırmaktan adli dosyaları olduÄŸu ve 3 kiÅŸinin de örgüt üyeliÄŸi suçundan 25 yılla yargılandığı öğrenildi.

Tunceli Hacı Bektaş’ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Ekber Yurt bu kişilerin Alevilik vasfı taşımamasından dolayı 2018 yılında Tunceli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu, geçtiğimiz ayda ise savcılık tarafından kovuşturmaya yer verilmediği öğrenildi.

Kaynak: Özgür Dersim Gazetesi