DÄ°SK, Ä°stanbul’dan Ankara’ya yürüyüş baÅŸlattı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DÄ°SK) Ä°stanbul’dan Ankara’ya yürüyüşü baÅŸladı.

“Vergide adalet, gelirde adalet” sloganıyla Kadıköy SöğütlüçeÅŸme’den baÅŸlayan yürüyüş öncesinde konuÅŸan DÄ°SK Genel BaÅŸkanı Arzu ÇerkezoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına büyük bir bölüşüm kriziyle beraber girdik. Bugün bu ülkede, bu ülkenin tüm deÄŸerlerini ve güzelliklerini üreten işçilerin, emekçilerin, emeklilerin, kadınların, gençlerin; ürettiÄŸimiz deÄŸerden aldığı pay her gün daha fazla düşüyor. Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz ama ürettiÄŸimiz deÄŸerden payımızı alamıyoruz.

Bir taraftan yüksek enflasyon, diÄŸer taraftan hayat pahalılığı ve üzerimizdeki vergi yükü nedeniyle her gün daha fazla yoksullaşıyoruz. Özellikle son iki yıldır gelirde adalet, vergide adalet diyerek Türkiye’nin dört bir yanında adım adım, karış karış, iÅŸyeri iÅŸyeri bir mücadele sürecini yürütüyoruz. GeçtiÄŸimiz yıl iÅŸ yerlerinden baÅŸlayan bu mücadeleyi, bu sesi, bu soluÄŸu Ankara’ya, Maliye Bakanlığı’na, Çalışma Bakanlığı’na, TBMM’ye kadar taşıdık. Ancak vergide adalet talebimizin, insanca yaÅŸayacak bir ücret talebimizin karşılanması bir yana dursun, ülkeyi yöneten siyasi iktidar, bir taraftan gerçek enflasyon karşısında ücretlerimizin her gün daha fazla gerilemesi, ekmeÄŸimizin her gün daha fazla küçülmesi karşısında herhangi bir adım atmıyor.”

ÇerkezoÄŸlu, “bir ülkede dolaylı vergiler ne kadar yüksekse o ülkede vergi adaletsizliÄŸinin o kadar fazla olduÄŸunu” ifade ederek, “O nedenle biz, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan adil bir vergi sistemi için Ankara’ya yürüyoruz” dedi.

ÇerkezoÄŸlu’nun verdiÄŸi bilgiye göre, Kadıköy-SöğütlüçeÅŸme’dan baÅŸlayan yürüyüş Gebze, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, EskiÅŸehir üzerinden devam edecek. 17 Kasım Cuma günü saat 14.00’te Ankara’da düzenlenecek mitingle talepler bir kez daha dile getirilecek.