Dersim’de avcılık faaliyetleri devam ediyor

Dersim’de son yıllarda yöre halkı tarafından kutsal kabul edilen daÄŸ keçileri ve hayvanlar kente gelen avcılar tarafından katlediliyor. Yöre halkının tepkilerine raÄŸmen bölgede avcılık faaliyetleri devam ediyor. Dersim’de bu sabah saatlerinde de avcılar görüntülendi. Dersim Dernekleri Federasyonu sözcüsü Hasan Åžen, avcıların kendilerine tepki gösteren yurttaÅŸları tehdit ettiÄŸini söyledi. Avcıların öğretmenevinde kaldığını belirten Åžen, yetkililere avcıların kentten atılması çaÄŸrısında bulundu. Åžen, “Biz feragat etmekten bıktık, yeter artık, Dersimlilerin Sabri her geçen gün azalıyor…” dedi.

Dersim Belediye BaÅŸkanı Fatih Mehmet MaçoÄŸlu da “Bu vicdanrsız durumu bütün dünyaya anlatmak önemli. Biz spor adı altında bu canlıların katledilmesine karşıyız ve buna karşı mücadele etmeye devam edeceÄŸiz. Avcıları kentimizde istemiyoruz” diye konuÅŸtu.

Dağ keçileri katlediliyor

Dersim’de son yıllarda yöre halkı tarafından kutsal kabul edilen daÄŸ keçileri, kente gelen avcılar tarafından katlediliyor. Tepkilerin ardından avlanması yasaklanan daÄŸ keçilerine karşı saldırı ise devam ediyor. Önceki gün Pülümür ilçesinin Hasangazi Köyü yakınlarındaki Karor Deresi mevkiinde ‘Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’ndeki yaban keçisi, avcılar tarafından katledildi. Avrupa Yaban Hayatı ve YaÅŸam Ortamlarının Korunması SözleÅŸmesi (BERN) ile Korunan ve Dünya DoÄŸa Koruma BirliÄŸi’nce (IUCN) yayımlanan ‘Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’ndeki daÄŸ keçisi üzerinde kurÅŸun izine rastladı ve keçinin yakın sürede öldürüldüğü belirlendi. Bölgede yaban keçisini vuran kaçak avcıların yakalanması için DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Åžubesi ile jandarma ekiplerince çalışma baÅŸlatılmıştı.