CHP’li İlgezdi: Ekonomik Sıkıntılar Nedeniyle 1 Milyon 213 Bin Yurttaş Yasal Takibe Alındı

white and blue magnetic card

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 2024 yılının ilk sekiz ayında bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe alınan yurttaş sayısının 1 milyon 213 bine ulaştığını açıkladı. Bu durumu değerlendirirken, vatandaşların karşı karşıya olduğu ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

İlgezdi, kredi kartı kullanımı nedeniyle çoğu yurttaşın adeta “borç batağı”na düştüğünü ifade etti. Yıllar geçtikçe artan kredi kartı kullanımı, bireylerin yasal takibe düşmesine neden oluyor. 2023 yılına kıyasla yalnızca bu yılın Ağustos ayında, yasal takibe düşen kişi sayısında %45,6’lık bir artış gerçekleşti.

Ekonomik Krizin Derinleşmesi

Ekonomik kriz neticesinde yurttaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için kredi ve kredi kartına başvurduğunu belirten İlgezdi, bu durumun büyük bir mağduriyet yarattığını vurguladı. Yüksek faiz oranları ve mevcut ekonomik koşullar, yurttaşların kredi ödemelerini geçirememesine neden oluyor. İlgezdi, iktidarın kayıtsızlığına da dikkat çekerek, borçlu bir toplum yaratma çabasının Türkiye için büyük bir tehlike olduğunu ifade etti.