BoÄŸaziçi Ãœniversitesi’ne, “kayyum rektör” tepkisi…

ErdoÄŸan 5 üniversiteye rektör atadı. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre BoÄŸaziçi Ãœniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu, Pamukkale Ãœniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Antalya Bilim Ãœniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ä°smail Yüksek, Beykoz Ãœniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Durman ve ÇaÄŸ Ãœniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ãœnal Ay atandı.

ErdoÄŸan, söz konusu atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereÄŸince yaptı.

“Kayyum rektör istemiyoruz” tepkisi

BoÄŸaziçili öğrenciler, BoÄŸaziçi Ãœniversitesi’ne rektör Prof. Dr. Melih Bulu’nun getirilmesine sosyal medyada tepki gösterdi. Prof. Bulu 2015 seçimleri için Ä°stanbul’da AK Parti aday adayı olmuÅŸtu.

Öğrenciler, rektörün üniversite bünyesinde demokratik seçim süreci yerine atama yoluyla getirilmesine yönelik itirazlarını dile getiriyor.

BoÄŸaziçi Ãœniversitesi’nde önceleri rektör seçimi, adaylar arasında yapılan seçimlerde en çok oyu alanın usulen rektör olarak belirlenmesi ÅŸeklinde yürütülüyordu.

Atama kararına tepki gösteren BoÄŸaziçi Dayanışması, twitter hesabından “CumhurbaÅŸkanlığı kararnamesiyle okulumuza Melih Bulu’nun kayyum olarak atandığını öğrendik. BoÄŸaziçi öğrencileri olarak demokratik süreçleri tanımadan atanan yandaÅŸ rektörleri kabul etmiyoruz.Melih Bulu bizim rektörümüz deÄŸildir” açıklamasını yaptı. BoÄŸaziçili öğrencilere destek veren Ä°TÃœ Dayanışması da “Ãœniversitelere yönelik bu saldırıları kabul etmiyoruz! BoÄŸaziçili arkadaÅŸlarımızın bu süreçte de yanında olacağız ve özgür üniversiteleri hep beraber kuracağız.” mesajını paylaÅŸtı.

Bulu’nun yükseliÅŸi:

2002, AKP Sarıyer ilçe kurucusu

2007, AKP İstanbul İl Bşk. Yardımcılığı

2009, AKP Ataşehir Belediye Bşk. aday adayı

2015, AKP İstanbul 1.Bölge Mv. aday adayı

2021 BoÄŸaziçi Ãœniversitesi’ne rektörü