‘Biz ABD’nin desteÄŸiyle iktidara geldik’ diyen AK Partili Ethem Sancak disiplin kuruluna sevkini duydu istifa etti

AK Parti ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a yakınlığı ile bilinen iÅŸ adamı Ethem Sancak, partisinin Ä°stanbul Ä°l Yönetim Kurulu’nca kesin ihraç istemiyle Ä°l Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Sancak, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, disiplin kurulan sevk edildiÄŸini medyadan öğrendiÄŸini söyledi.

Ethem Sancak ne dedi?

Marmara Ãœniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin güvenliÄŸi ve NATO” baÅŸlıklı konferansa katılarak burada bir konuÅŸma yapan Ethem Sancak, “Biz Amerikan’ın desteÄŸiyle iktidara geldik.” ifadesini kullandı. Sancak’ın bu sözleri tartışma yaratmıştı.

Sancak ayrıca “Taç giyen baÅŸ akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya baÅŸladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteÄŸiyle bunları yendik” dedi.

Sancak, basında yer alan haberlere göre daha önce de Rusya’nın Ukrayna iÅŸgaliyle ilgili bir Rus kanalına verdiÄŸi demeçte “Bayraktar’ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız.” dedi.

Sözcü’ye konuÅŸan Ethem Sancak, “Biz Amerikan’ın desteÄŸiyle iktidara geldik.” ifadesiyle ilgili ÅŸunları söyledi:

“Yaptığım konuÅŸmada söyleyeceÄŸimi söyledim. ‘Amerika AKP’yi kurdu, destekledi’ diye asla öyle bir ÅŸey söylemedim. Öyle düşünmüyorum. Amerika’nın, NATO’nun 1950’den beri bizlere neler yaptığını, Menderes’e arka çıkıp sonra ona idama götürdüğünü… Süleyman Demirel’i 3 kere darbeyle gönderdiler. Tayyip ErdoÄŸan halkın oyuyla seçilince içine sızmaya çalıştılar FETÖ’cülerle ÅŸununla bununla… Tayyip ErdoÄŸan teslim olmayınca, bunlara cephe açınca ‘van minüt’ olayıyla baÅŸlayan, onu düşürebilmek için her türlü yolu denediklerini, en sonunda 15 Temmuz’da darbeyle öldürmeye kalktıklarını söyledim. Söylediklerim bunlar. Güvenlik ve NATO üzerine basına kapalı bir söyleÅŸiydi.”

Disiplin kuruluna sevk edilmesiyle ilgili ‘bana gerekçe sunmadılar diyen Sancak, “Bu konuda benim bir hamlem olmayacak. Canları saÄŸ olsun. Benim partizanlık, particilik gibi bir derdim yok dedikten sonra akÅŸam saatlerinde AKP’den istifa etti…