Atık kağıt işçilerinin 17 yıla kadar hapsi isteniyor

Ãœmraniye’de 4 Ekim’de atık kağıt işçilerine yönelik denetimleri engelleyerek polise taÅŸ atan ve yangın çıkardığı iddia edilen 3 kiÅŸinin 17’şer yıla kadar hapisleri istendi.

Ãœmraniye’de 4 Ekim’de atık kağıt işçilerine yönelik denetimleri engelleyerek polise taÅŸ atan ve yangın çıkardığı iddia edilen 3 kiÅŸiyle ilgili olarak Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Ä°stanbul Ä°l Emniyet Müdürlüğü, Ãœmraniye Belediye BaÅŸkanlığı Temizlik Ä°ÅŸleri Müdürlüğü ve 27 kiÅŸi ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı. Ä°ddianamede Ãœmraniye, Esentkent Mahallesi Kasosan Sanayi Sitesi yanında herhangi bir izin ve ruhsat almadan hurdacılık faaliyeti gösteren 75 adresin belediye ekiplerince tespit edildiÄŸi belirtildi. Çevre ve Åžehircilik Ä°l Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Ãœmraniye Belediyesi personelleri ile Ä°stanbul Ä°l Emniyet Müdürlüğü’ne baÄŸlı olarak çalışan polislerin söz konusu adreslere 4 Ekim 2021’de denetim için gittikleri anlatıldı. Ä°lgili personellerin denetim yaptıkları sırada “şüpheli” sıfatlı Ahmet Karınca, Kamil Aytar ve Mahmut Aktimur ile kimlikleri tespit edilemeyen ve bu nedenle dosyaları ayrılan faili meçhul kiÅŸilerin söz konusu adreste bulunan kağıt ve hurda malzemeleri yakarak yangın çıkardıkları belirtildi. Şüphelilerin yangını söndürmeye çalışan kolluk kuvvetlilerine engel olmak için müştekilere taÅŸ attığı da kaydedilen iddianamede müştekilerin yaralanmasına neden oldukları ifade edildi.

17’ÅžER YILA KADAR HAPÄ°S

İddianamede, şüphelilerin İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait 9 adet aracı ve Ümraniye Belediyesi’ne ait 1 aracı taşlayarak zarar verdiği de belirtildi.

Ä°ddianamede şüpheliler Ahmet Karınca, Kamil Aytar ve Mahmut Aktimur hakkında “Birden fazla kiÅŸi ile birlikte silah kullanarak görevi yaptırmamak için direnme”, “Yangın çıkararak genel güvenliÄŸin kasten tehlikeye sokulması” ve “Yakarak kamu malına zarar verme” suçlarından 3 yıl 6’ÅŸar aydan 17’ÅŸer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Tutuklu şüpheliler önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.