Ankara’da Alevilere eş zamanlı saldırı…

Ankara’da Ana Fatma Cemevi’ne, Şah-ı Merdan Cemevi’ne, Gökçebel Köy Derneği’ne ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na eş zamanlı saldırı girişimi yapıldı.

Ankara’da Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi’ne, Ege Mahallesi Şah-ı Merdan Cemevi’ne, Gökçebel Köy Derneği’ne Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na yapılan bıçaklı saldırı sonucunda yaralanan bir kadın hastaneye kaldırıldı. Ayrıca Alevi örgütlerinin kapılarına taşlı saldırı da gerçekleşti.

Saldırıya uğrayan Demokratik Alevi Dernekleri Ana Fatma Cemevi Ankara Şubesi önünde toplanan yurttaşlar burada bekleyişlerini sürdürüyor. Dernek Başkanı Mustafa Karabudak, Cemevi önünde kısa bir açıklama yaptı. Karabudak açıklamasında siyasal iktidarın Alevileri hedef gösterdiğini belirterek, “Bugün Muharrem ayının birinci günü ve Ankara’da Alevilerin Cemevlerine ve derneklerine çeşitli saldırılar olduğunu öğrendik. Bu saldırılar eş zamanlı. Bu da gösteriyor ki hepsi planlı bir şekilde yapıldı” dedi.

‘YARIN ALEVİ KURUMLARIYLA TOPLANTI YAPACAĞIZ’

“Bu saldırılar siyasal iktidarın Alevileri ötekileştirmesi, inançlarını yok sayması ve onlar üzerinden siyaset yapmasıyla doğrudan alakalıdır” diyen Karabudak, “Bu saldırılarda siyasal iktidarın sorumluluğu vardır. Yapanların eşgalleri bellidir. Kamera kayıtları elimizdedir. Şikayetçi de olduk. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Sonuna kadar da peşini bırakmayacağız. Siyasal iktidar bunu yapanları bulmalıdır. Buraya gelen, bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Yarın tüm Alevi kurumları olarak bir toplantı yapacağız ve sonrasında açıklamamız olacak” diye belirtti.

PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe ve HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Turgut Öker de Cemevine ziyarette bulundu. HDP Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Murat Çepni de DAD Ana Fatma Cemevine giderek, saldırılar hakkında bilgi aldı.

Alevi kurumlarının da bekleyiş devam ediyor. (MA)