CHP’nin Avukatı Çağlayan: “Sonunda hukuk ve demokrasi kazanacak”
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’nin İstanbul Olağanüstü İl Kongresi’nin devam etmesine karar verdi. Kararı değerlendiren CHP’nin avukatı Çağlar Çağlayan, “Bu konudaki çabalar sonuçsuz kalacaktır. Bunun sonunda hukuk ve demokrasi kazanacaktır” dedi.
“Hukuka aykırı tedbir kararları sonuçsuz kaldı”
CHP İstanbul Olağanüstü İl Kongresi’nin yapıldığı Beşiktaş Süleyman Seba Kültür Merkezi önünde açıklama yapan Çağlayan, daha önce verilen tedbir kararlarının hukuka aykırı olduğunu hatırlattı. Çağlayan, şu ifadeleri kullandı:
“Son derece haksız bir tedbir kararı, hukuka aykırı bir tedbir kararı verildikten sonra aynı konuda açılmış bir davada talep reddedilerek dava kapanmıştı. Bunu icra dairesine defalarca bildirdik. Ayrıca YSK’nın kongrelerin yapılabileceğine dair kararını da ilettik. Delegelerimizin imzasıyla başlayan bir olağanüstü kongre süreci var ve parti yönetiminin bunu durdurması mümkün değil.”
Çağlayan, kongrenin başladığı sırada icra dairesi tarafından yeniden tebliğ girişiminde bulunulduğunu, ancak bunun da hukuki dayanaktan yoksun olduğunu vurguladı. “Yoldan geçene tebliğ yapılmaya çalışır hale geldiler” diyen Çağlayan, YSK’nın son kararıyla sürecin netleştiğini belirtti.
“Özgür Çelik seçilirse il başkanlığına devam edecek”
Çağlayan, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in başında bulunduğu çağrı heyetinin görevine devam edip etmeyeceği sorusuna da yanıt verdi. Çağlayan, Özgür Çelik’in il başkanlığı görevine tedbiren uzaklaştırılmış olsa da bu durumun hukuken görevini ortadan kaldırmadığını söyledi.
“Bugünkü kongre yeni bir yönetimin seçilmesi anlamına gelir. Delegelerimizin imzasıyla toplanmış kongrede aday olan kişi –ki bu Özgür Çelik’tir– kongreyi kazanırsa bugünden itibaren tekrar il başkanı olur. Çağrı heyetinin hukuken devam etme imkânı yok. Kongrede seçilmiş yönetim İstanbul’da CHP’yi yönetecektir” ifadelerini kullandı.
“Son sözü demokrasi söyleyecek”
YSK’nın kararını “hukukun üstünlüğünün teyidi” olarak yorumlayan Çağlayan, delegelerin iradesiyle başlayan sürecin tamamlanmasının önünde hiçbir engel kalmadığını belirtti. CHP kanadında da karar, “hukuk ve demokrasinin zaferi” olarak değerlendirildi.
- Hayko Cepkin’in Kayseri ve Diyarbakır Konserleri İptal Edildi - 26 Eylül 2025
- ABD ile Nükleer Anlaşma Tepki Çekti: “Ne İstediler de Verdiniz?” - 26 Eylül 2025
- Hendek Davasında Karar Günü: 26 Eylül’de Sakarya’da - 25 Eylül 2025