Yazar Mario Levi aramızdan ayrıldı

Ãœnlü yazar ve iletiÅŸim eÄŸitmeni Mario Levi, bugün 66 yaşında hayatını kaybetti. Levi’nin ölüm haberi, Buart Sanat Atölyesi tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Açıklamada, “Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eÅŸsiz insan, bir tanemiz Mario Levi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine baÅŸsaÄŸlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mario Levi, 1957 yılında Ä°stanbul’da doÄŸdu. Saint Michel Fransız Lisesi’ni 1975 yılında, Ä°stanbul Ãœniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi’ni ise 1980 yılında tamamladı. Yazmaya ilk adımını 1975’te atan Levi, birçok dergi ve gazetede yazılar kaleme aldı. Ä°lk kitabı “Jacques Brel: Bir Yalnız Adam”ı 1986 yılında yayımlayan Levi, 1990 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandığı “Bir Åžehre Gidememek” adlı öykü kitabıyla edebiyat dünyasında önemli bir yer edindi. Ä°stanbul’u konu alan “Ä°stanbul Bir Masaldı” adlı eseriyle de 2000 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü’ne layık görüldü.

Mario Levi’nin cenazesi yarın saat 13.00’te Acıbadem Musevi Mezarlığı’nda defnedilecek. Türk edebiyatına katkılarıyla tanınan Levi’nin kaybı, sevenleri ve edebiyat dünyasında derin bir üzüntü yarattı.