Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi davasında yargılanan ve aralarında Osman Kavala ile TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın da bulunduğu sekiz sanık hakkında tebliğname hazırladı.
DW’den Alican Uludağ’ın haberine göre, Tebliğnamede, Mücella Yapıcı hariç diğer sanıkların cezalarının onanması istenirken, Can Atalay’ın dokunulmazlık gerekçesiyle tahliye talebinin reddedilmesi önerildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 77 sayfalık tebliğnamesi, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne sunuldu. Tebliğnamede, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili olan Can Atalay’ın yargılamanın durdurulması talebi değerlendirildi.
Tebliğnamede, seçimden önce 14. madde kapsamında suç işleyen milletvekilinin, Anayasanın 83/2 maddesinde belirtilen yasama dokunulmazlığından faydalanamayacağı belirtildi. Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçların bu kapsamda olduğu vurgulandı.
Tebliğnamede, şöyle denildi:
“Bu olayda da, 2013 yılında işlediği iddia edilen suç nedeniyle soruşturma ve kovuşturmaya milletvekili seçilmesinden çok önce başlanan, mahkumiyet kararının dayandığı suçun TCK’nın 312. maddesi kapsamında olduğu görülen sanık müdafilerinin 26/05/2023 tarihli dilekçelerinde belirttikleri müvekkilleri hakkında DURMA kararı verilmesinin uygun olmadığı kanaatine varılmıştır.”
Başsavcılık Mücella Yapıcı’nın yeterli delil olmadığından beraatine karar verilmesini talep ederken, diğer sanıkların cezalarının onanmasını istedi.
Gezi davasının akıbetini Yargıtay 3. Ceza Dairesi belirleyecek.
- Talihsiz Anjel Hala ve Edirne Kuşatması Günleri - 29 Ocak 2025
- Bilim İnsanları, Bazı Kişilerin Neden Covid Olmadığını Buldu - 21 Haziran 2024
- Tüketicinin İyimserliği Azalıyor - 21 Haziran 2024