Yanlı Basın HDP’yi Nasıl görüyor

Balıkesir’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir Milletvekilleri ile partililerin hazır bulunduğu 12 Nisan 2015 Pazar günü yapılan toplantının Jandarma tarafından basılmasını kınamak, Edremit Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmak amacıyla, Edremit Adalet Sarayı önünde basın açıklamasını yapmasını ulusal basın “Balıkesir’de HDP gerginliği” olarak vermeyi tercih etti.

12 Nisan günü Halkların Demokratik Partisine yapılan engellemeden kısaca söz etmekle yetinen Vatan Gazetesi, Basın Açıklaması yapıldığı sırada, bir iki kişi tarafından verilen tepkiyi öne çıkarmayı yeğledi.

Haberin genelini bu bir iki kişilik tepkiye ayıran gazete, adeta Balıkesir de bir gerginlik olduğu havasını yaygınlaştırma çabası içinde oldu. Haber dili ve öne çıkarılan ögeleri göz önüne alındığında; Halkların Demokratik Partisi’nin Körfezin ötekisi ilan edildiği gözden kaçmıyor.

Hükümete yakın duran basın yayın organlarının kullandığı bu dil, tercih ettikleri haber tekniği seçimlere giderken Hükümetin istediği gerginlik ortamının yaratılmasına katkı sunmakta.