Uluslararası Kızılhaç Komitesi: Gazze’de insani yardım konvoyumuza ateÅŸ açıldı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Åžeridi’nde insani yardım malzemeleri taşıyan bir konvoya Ä°srail askerleri tarafından ateÅŸ açıldığı bildirildi. Açıklamada, saldırıda konvoydaki bir aracın hasar gördüğü, ancak yaralanan ya da ölen olmadığı belirtildi.

ICRC OrtadoÄŸu Bölge Direktörü Fabrizio Carboni, saldırıyı kınayarak, “Bu kabul edilemez bir ihlaldir. Gazze’deki siviller zaten büyük acı çekiyor. Onlara yardım etmeye çalışanlara saldırmak insanlık dışıdır” dedi.

Carboni, Gazze’de yaÅŸanan insani krizin derinleÅŸtiÄŸini, saÄŸlık sisteminin çökmek üzere olduÄŸunu, elektrik ve su sıkıntısının arttığını söyledi. ICRC’nin Gazze’deki hastanelere tıbbi malzeme ve yakıt saÄŸlamaya devam edeceÄŸini vurgulayan Carboni, “Ä°srail’in uluslararası hukuka uymasını ve Gazze’ye insani yardım ulaÅŸtırılmasına izin vermesini talep ediyoruz” diye konuÅŸtu.

ICRC, Gazze Åžeridi’nde 10 Mayıs’tan bu yana devam eden Ä°srail saldırılarında 230’dan fazla Filistinlinin hayatını kaybettiÄŸini, binlercesinin yaralandığını bildirdi. Örgüt, Gazze’deki yıkımın onarılamaz sonuçlar doÄŸurabileceÄŸi uyarısında bulundu.

NHY/ AA