Ticaret Bakanlığı, simitçilere çıkan zam için 550 bin TL ceza tehdidi savurdu

Ankara’da simit fiyatlarının yükseltilip geri alınmasının ardından Ticaret Bakanlığı, simitçilere toplamda 550 bin TL’yi bulan ceza kesme tehdidinde bulundu.

Ankara’da simit fiyatları, valiliÄŸin onayıyla önce 10 TL’den 15 TL’ye çıkarıldı, ancak daha sonra bu zam geri alındı. CHP Milletvekili Semra Dinçer, Ticaret Bakanlığı’nın simitçilere yönelik ciddi bir ceza tehdidinde bulunduÄŸunu ifade etti.

Ankara Pideciler ve Simitçiler Odası yöneticileri, Ticaret Bakanlığı’nın çaÄŸrısı üzerine zamı geri aldıklarını açıkladılar. CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, olayın detaylarını öğrenmek için odayı ziyaret etti. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan tehdit sonrasında Dinçer, ÅŸu açıklamayı yaptı:

“Oda BaÅŸkanımızdan tüm hikayeyi baÅŸtan sona dinledik. Ankara ValiliÄŸi tarafından onaylanan simit zammı tam 20 gün sonra kamuoyuna duyurulmuÅŸtu. Pazar gece saat 02.00’de Oda BaÅŸkanı, Ticaret Bakan Yardımcısı tarafından aranarak sabah görüşmeye çağırılmış. Oda BaÅŸkanı diyor ki, ‘bir görüşmeden çok sorguya çağırıldık gibi hissettik.’ Bakanlık, ‘hepiniz 550 bin TL’yi bulan cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz’ demiÅŸ.”

Simit fiyatlarındaki bu olayın ardından Ticaret Bakanlığı’nın sert tutumu, sektördeki geliÅŸmeleri yakından takip edenleri endiÅŸelendirmeye devam ediyor. Simitçilerin durumu ve Bakanlığın tutumuyla ilgili geliÅŸmeler kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.