Temmuz’da 31 kadın katledildi

JINNEWS’in verilerine göre Temmuz ayında erkekler en az 31 kadını katletti, 12 kadın da şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

JINNEWS’in sadece basına yansıyan verilerine göre Türkiye ve bölge kentlerinde Temmuz ayında 31 kadın katledildi, 12 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Katledilen kadınlardan 8’i evli olduğu, 7’si boşanma aşamasında olduğu, 4 kadın tanıdığı (işyeri sahibi, husumetlisi vb.), 3 kadın ayrıldığı, 2 kadın boşandığı, 2 kadın erkek kardeşleri, 2 kadın akrabası, 1 kadın oğlu, 1 kadın komşusu olan erkekler tarafından katledildi. Bir kadının kim tarafından katledildiği henüz tespit edilemezken, katledilen kadınlardan birinin 2 buçuk aylık hamile olduğu kaydedildi.

12 ŞÜPHELİ ÖLÜM

Temmuz ayında 13 kadın en yakını olan erkekler tarafından katledilmek istenirken, 12 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Songül G., 8 aylık hamile idi. Temmuz ayında 3 kadın erkeklere karşı özsavunmasını kullandı.

4 ÇOCUK KATLEDİLDİ

Temmuz’da erkekler 4 çocuğu katletti, 5 çocuk şüpheli şekilde yaşamını yitirirken, 3 çocuk da katledilmek istendi. Yine 8 çocuk cinsel tacize maruz bırakıldı. (MA)