Rekortmen Başkan

CHP’li Kamil Saka yine başkan seçilerek 1987’den bu yana aralıksız biçimde Belediye Başkanı olan tek isim.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yapılan seçimi Türkiye’nin rekortmen başkanı Kamil Saka kazandı. CHP’li Saka, Türkiye’de 1987 yılından bu yana 27 yıldır aralıksız biçimde Belediye Başkanlığı görevini sürdüren tek isim.

Saka ilk olarak 1987 yılında Balıkesir Edremit’e bağlı Güre beldesi belediye olunca adaylığını koydu ve kazandı. Daha sonra da Güre’de yapılan tüm seçimlerden galip çıktı. Beldede 27 yıl süreyle Belediye Başkanlığı yaptı.

İnşaat mühendisi olan 60 yaşındaki Saka, bir süre önce Güre Belde Belediyesi kapatılınca bu kez bağlı olduğu ilçe Edremit Belediye Başkanlığına aday oldu ve 30 Mart’ta yapılan seçimi de kazandı. Edremit Belediye Başkanı oldu ve eski beldesi Güre de Edremit’e bağlandı.

1987’de Belediye olan Güre’de, o tarihten bu yana girdiği tüm seçimleri CHP’den kazanan Saka, 2009 yerel seçimlerine ise bağımsız olarak katılmıştı. Deniz Baykal döneminde CHP’nin kendisini aday göstermemesi üzerine bağımsız aday olan ve kazanan Saka, Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı sonrası partisine geri döndü.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın 27 yıldır, aralıksız 7 kez üst üste seçim kazanarak aldığı mazbataları noter tarafından onayladı. Türkiye’nin en uzun süre görevde kalan Başkanı olan Saka’nın rekorunun resmen tescillenmesi için Guinness Rekorlar Kitabına başvurulacağı açıklandı.