Güney Amerika ülkesi Peru’da Kongre, Devlet BaÅŸkanı Martin Vizcarra’yı yolsuzluk suçlamaları nedeniyle görevinden azletti.
Peru Kongresi’nde yapılan oylamada, 105 lehte, 19 aleyhte ve 4 çekimser oy ile Vizcarra’nın görevinden alınmasına karar verildi.
Vizcarra, hakkındaki yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili yalan söylemek ve bu yolla adaleti engellemekle suçlanmıştı.
Vizcarra’nın yardımcısı bulunmadığı için devlet baÅŸkanlığı görevini Senato BaÅŸkanı Manuel Merino üstlenecek ve 28 Temmuz 2021’e kadar yürütecek
Peru Kongresi’nin, “adaleti engelleme” gerekçesiyle Vizcarra’yı 3 Kasım’da görevden alma sürecini baÅŸlattığı bildirilmiÅŸ ve karar, 40 “hayır” oyuna karşılık 60 milletvekilinin “evet” oyu ile kabul edilmiÅŸti.
Peru’da önceki Devlet BaÅŸkanı Pedro Pablo Kuczynski de hakkındaki görevden alma sürecinin ardından 2018 yılında istifa etmiÅŸti.
Karar protesto edildi
Vizcarra’nın Peru Kongresinde yapılan oylama sonucu görevinden azledilmesi üzerine Vizcarra destekçisi yüzlerce kiÅŸi sokaklara çıktı.
BaÅŸkent Lima’daki Abancay Caddesi’nde yürüyüşe geçen yüzlerce Vizcarra yanlısı Kongrenin azil kararını protesto etti.
Polis, Kongre binasına doğru ilerleyen protestocuları durdurmak için bina etrafında önlem aldı.
Vizcarra, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Peru halkına hitaben, “Bu 2 yıl ve 8 aylık hükümetimde, en büyük desteÄŸim ve gücüm sizler oldunuz. Zorluklara raÄŸmen bu yolu beraber inÅŸa ettik. Huzur dolu bir vicdanla ayrılıyorum, görevi tamamlamış ve başım dik. BaÅŸka bir zamanda görüşmek üzere.” ifadelerini kullandı.
3 Kasım’da görevden alınma süreci baÅŸlamıştı
Peru Kongresinin, “adaleti engelleme” gerekçesiyle Vizcarra’yı 3 Kasım’da görevden alma sürecini baÅŸlattığı bildirilmiÅŸ ve karar 40 “hayır” oyuna karşılık 60 milletvekilinin “evet” oyu ile kabul edilmiÅŸti.
SoruÅŸturma, Vizcarra’nın 2011-2014’te Moquegua eyaletinin valisi olarak görev yaparken bir inÅŸaat ÅŸirketinden 670 bin dolar rüşvet aldığı iddiası üzerine baÅŸlatılmıştı.
Peru’da önceki Devlet BaÅŸkanı Pedro Pablo Kuczynski de hakkındaki görevden alma sürecinin ardından 2018 yılında istifa etmiÅŸti.
- Talihsiz Anjel Hala ve Edirne Kuşatması Günleri - 29 Ocak 2025
- Bilim İnsanları, Bazı Kişilerin Neden Covid Olmadığını Buldu - 21 Haziran 2024
- Tüketicinin İyimserliği Azalıyor - 21 Haziran 2024
Nokta Haber Yorum sitesinden daha fazla ÅŸey keÅŸfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
















