Özgür Özel’den, siyasi parti liderlerine ve sivil toplum kuruluÅŸlarının baÅŸkanlarına Atalay mektubu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaÅŸkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi (TÄ°P) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararlarına raÄŸmen cezaevinde tutulmasını eleÅŸtirdiÄŸi bir mektup kaleme aldı.

AYM’nin kararlarına raÄŸmen hukuksuz bir ÅŸekilde cezaevinde tutulan Can Atalay’ın durumunu “bardağı taşıran son damla” olarak deÄŸerlendiren Özgür Özel, siyasi parti liderlerini ve sivil toplum kuruluÅŸlarının baÅŸkanlarını 14 Ocak Pazar günü Ankara TandoÄŸan’da düzenlenecek olan “Sahip Çıkıyoruz” mitingine davet etti.

Özgür Özel, mektubunda, “21 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının, ülkemizi bir devlet krizinin, anayasal bir krizin içine bile isteye sürüklediÄŸi günlerden geçiyoruz. Ãœlkemiz tarihinde eÅŸi benzeri görülmemiÅŸ bir biçimde bir Anayasa Mahkemesi kararının gereÄŸinin yapılmadığı, milletin oylarıyla seçilmiÅŸ bir milletvekilinin yargı kararlarına, hukuka ve anayasaya raÄŸmen cezaevinde esir tutulduÄŸu günlerden geçiyor” ifadelerine yer verdi.

Özgür Özel, mektubunun devamında, “OlaÄŸanüstü durumların olaÄŸanüstü tepkiler gerektirdiÄŸi” vurgusu yaparak, 14 Ocak Pazar günü düzenlenecek mitinge katılım çaÄŸrısında bulundu. Mektup, “Pazar günü Ankara’daki varlığınızın toplumsal muhalefeti güçlendireceÄŸine olan inancımla selam ve saygılarımı sunarım” ifadeleriyle son buldu.