Fernas İşçileri Direnişte: Açlık Grevi 2. Gününde

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve Soma’dan Ankara’ya kadar uzanan zorlu bir yolculuğun ardından eylemlerini sürdüren Fernas Madencilik işçileri, direnişlerinin 51. gününde. Kurtuluş Parkı’nda açlık grevine başlayan işçiler, taleplerinin karşılanması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yürümek istemiş ancak polis müdahalesi ile karşılaşmıştı. Açlık grevinin 2. gününde, madenciler taleplerinin karşılanması için kararlı duruşlarını sürdürüyor.

Polisin Engellemeleri ve Açlık Grevi Kararı

Fernas Madencilik işçileri, 19 Ağustos’ta üç madencinin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmasıyla başlayan eylemlerini 51 gündür devam ettiriyor. Soma’dan Ankara’ya kadar uzanan yürüyüşlerinde polisin engellemelerine rağmen Kurtuluş Parkı’nda direnişlerini sürdüren madenciler, açlık grevi yapma kararı aldı. Bağımsız Maden-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, çözüm bulunana kadar açlık grevini sürdürecekleri belirtildi. “Yemek yemiyoruz, kimseyle görüşmüyoruz, sadece çözüm bekliyoruz” denilen açıklamada, taleplerinin duyulmasını ve haklarının geri verilmesini talep ediyorlar.

Bağımsız Maden-İş Sendikası’ndan Destek Çağrısı

Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, açlık grevine ilişkin yaptığı açıklamada işçi sınıfına destek çağrısında bulundu. “Ya öleceğiz ya hakkımızı alacağız” diyen Çakır, bu mücadelenin sadece Fernas işçilerinin değil, tüm işçilerin mücadelesi olduğuna dikkat çekti. Çakır, Türkiye’deki işçi sınıfının kazanması halinde tüm işçilerin kazanacağını, ancak kaybedilirse herkesin kaybedeceğini belirtti. Tüm emekçileri bu direnişe destek olmaya davet etti.

Polis Müdahalesi ve Direnişin Zorlu Mücadelesi

10 Ekim’de Kurtuluş Parkı’ndan Meclis’e yürümek isteyen madenciler, polis ablukasıyla karşılaşmış ve müdahaleye uğramıştı. Direnişin 50. gününde, Enerji Bakanlığı’na yürüyüşleri yine polis tarafından engellenmiş ve madenci Arif Doğan, müdahale sırasında baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. Ancak bu müdahaleler, madencilerin kararlılığını etkilemedi ve açlık grevine başladılar.

Direnişin 51. gününde olan Fernas işçileri, açlık grevini talepleri karşılanana kadar sürdürmekte kararlılar. Sendikal hakları için yürüttükleri bu mücadelede destek bekleyen işçiler, sadece kendi hakları için değil, Türkiye’deki tüm işçilerin hakları için savaştıklarını vurguluyorlar.