Forbes: Milyarder zenginler listesi açıklandı: Türkiye’den 27 isim var

Forbes’un bu yıl yayımladığı Milyarderler Listesi, dünya genelindeki milyarderlerin ve servetlerinin artışını gösterdi. Geçen yıla kıyasla milyarder sayısı 141 kiÅŸi artarak 2,781’e ulaşırken, toplam servet de 2 trilyon dolar artarak 14,2 trilyon dolara yükseldi. Türk milyarderlerin toplam serveti ise yaklaşık 56,1 milyar dolar olarak hesaplandı.

Lüks eÅŸya devi LVMH’nin Ãœst Yöneticisi Bernard Arnault, 233 milyar dolarlık servetiyle listenin başında yer alırken, Türkiye’den Yıldız Holding Yönetim Kurulu Ãœyesi Murat Ãœlker, 5,1 milyar dolarlık servetiyle en zengin isim olarak 597’nci sırada yer aldı. Arnault’un serveti geçen yıla kıyasla 22 milyar dolar artış gösterdi.

Forbes’un Milyarderler Listesi’nde Türkiye’den toplamda 27 isim yer aldı. Bunlar arasında, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Ãœyesi Murat Ãœlker’in yanı sıra Kazancı Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Cemil Kazancı, Koç Holding Yönetim Kurulu Ãœyesi Ä°pek Kıraç, Koç Holding Yönetim Kurulu Ãœyesi Semahat Arsel ve ErdemoÄŸlu Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°brahim ErdemoÄŸlu gibi isimler bulunmaktadır.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk Bayraktar da listede yer alıyor. Baykar Teknoloji’nin patronu Selçuk Bayraktar, 1,2 milyar dolarlık servetiyle listenin 24’üncü sırasında yer almıştır.