Moskova saldırısında ölenlerin sayısı 93’e çıktı

KimliÄŸi belirsiz kiÅŸilerin dün akÅŸam Moskova yakılanındaki Krasnogorsk’taki Crocus City konser salonuna girerek yaylım ateÅŸ açması ve yangın bombaları atması sonucu ölenlerin sayısı 93’e çıktı. Yaralıların sayısın da 121 olduÄŸu belirtildi.

Ölü sayısı, daha öndeki açıklamalarda önce 40, sonra 60, yaralı sayısı da 145 olarak bildirilmişti.

Moskova Bölgesi Sağlık Bakanlığının bu sabah yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin arasında üç de çocuğun bulunduğu duyuruldu.

Moskova Valisi, saldırıda hayatını kaybedenlerden kimlikleri tespit edilenlerin listesinin yayımlanacağını bildirdi.

Vali, bölgede bulunan Kubik adlı bir iş merkezinde, yaralıların ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının gerekli tüm bilgileri alabilecekleri bir yardım merkezinin faaliyet geçeceğini belirtti.

Moskova’da insanlar, kan ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle sağlık merkezlerinin önünde kuyruklar oluştururken, ölenlerin anısına saygı maksadıyla ülke çapında saygı duruşunda bulunuldu.

Sayı artabilir

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada da, hayatını kaybedenlerin sayısının artmaya devam edebileceği belirtildi ve elde edilen ilk bulgulara göre, hayatını kaybedenlerin ölüm sebebi ateşli silah yaralanması ve yangından kaynaklanan zehirlenme olarak ifade edildi.

Konser salonu binasında yapılan incelemenin ilk sonuçlarına göre, teröristler saldırıda otomatik silahlar kullandı ve silahlar geride bırakılan mühimmatla birlikte Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi müfettişleri tarafından ele geçirildi.

Ayrıca teröristlerin, aralarında yaralıların da olduğu seyircilerin bulunduğu konser salonu binasını ateşe vermek için yanıcı bir sıvı kullandıkları da tespit edildi.