Kadınlar Günü’nde bıçaklı saldırıya uğrayan İlayda öldü, annesi yaralandı

İzmir’in Konak ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde meydana gelen bıçaklı saldırı sonucunda genç bir kadın hayatını kaybetti, annesi ise yaralandı. Olayda, İlayda Alkan (20) adlı genç kadın yaşamını yitirirken, annesi Oya Tarhan (45) ise yaralandı. Saldırgan olan Yunus Yılmaz (32) ise olay yerindeki arbede sırasında bacağından yaralandı. Yılmaz, tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Saldırı, Konak Üst Geçidi yakınlarında dün saat 23.30 sıralarında gerçekleşti. Aynı yemek şirketinde çalışan anne ve kız, yolda yürürken Yunus Yılmaz tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Ancak tüm müdahalelere rağmen İlayda Alkan kurtarılamadı, annesi Oya Tarhan’ın ise hayati tehlikesi devam ediyor.

Yunus Yılmaz, mahalle bekçileri tarafından yakalandıktan sonra hastanede tedavi altına alındı ve daha sonra Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Şüpheli, ilk ifadesinde olayın sebebini hatırlamadığını ve alkollü olduğunu belirtti.

İlayda’nın babası Rıza Alkan, polis tarafından kendisine olayın nasıl gerçekleştiğinin anlatıldığını ve şüphelinin ailesini tanımadıklarını dile getirdi. Alkan, kızının aşçı olup gemilerde çalışmak istediğini ve bu tür bir şiddeti anlamakta zorlandığını belirtti.

İlayda Alkan’ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenaze, ikindi namazının ardından Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mezarlığı’na defnedildi.

Yunus Yılmaz, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. İfadesinde aşırı alkol tüketimi sonucu olayın nasıl gerçekleştiğini hatırlamadığını ifade etti.

NHY/ DHA