Ferit Şenyaşar: “Adaletin Tecelli Etmesini Engelleyenler de Bu Zulme Ortak Oluyor”

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında adalet taleplerini yineleyerek, altı yıldır süren adaletsizliğe dikkat çekti. Şenyaşar, “İktidar partisinden bir yetkili çıksın açıklama yapsın, ‘anne haksızdır, eski milletvekilimiz böyle bir katliam yapmadı’ desin. Adaletin tecelli etmesini engelleyenler de bu zulme ortak oluyor,” dedi.

Adalet mücadelesini TBMM’ye taşıyan Emine Şenyaşar da basın toplantısına katılarak, yıllardır süren eylemlerinin arkasında durduğunu belirtti. Ferit Şenyaşar, ailesine yönelik gerçekleştirilen saldırılarla ilgili yargı sürecinin hâlâ sonuçlanmamasına tepki göstererek, güvenlik kayıtlarının savcılığa teslim edilmediğini vurguladı. Şenyaşar, annesinin Urfa Adliyesi önünde 846 gün boyunca adalet aradığını, ardından 126 gün boyunca Adalet Bakanlığı önünde nöbet tuttuğunu ve son olarak TBMM’de 29 gündür adalet çağrısında bulunduğunu ifade etti.

“Zulüm Devam Ediyor”

Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Narin Güran cinayetinin aydınlatılacağına dair açıklamalarına da değindi ve bu sözlere inanmadıklarını belirtti. Şenyaşar, annesini göstererek, “Bu zulmün bitmesi için haklı olanın sesini duyurmaya çalışıyoruz. Ancak, adalet sağlanmadığı sürece zulüm devam ediyor” dedi.

Şenyaşar, annesinin Meclis’e girişte polisler tarafından engellendiğini ifade ederek, “Adalet sağlanana kadar annem bu mücadeleden vazgeçmeyecek. Meclis’te adalet nöbetine devam ediyor. Annesinin talebi ise eşini ve iki oğlunu gözlerinin önünde kaybetmesine rağmen, olayla ilgili kimsenin hesap vermemesi. Tutuklu bulunan oğlunun serbest bırakılmasını istiyor” şeklinde konuştu.

Emine Şenyaşar: “Adalet Sağlanana Kadar Nöbet Devam Edecek”

Emine Şenyaşar da altı yıldır kar, yağmur demeden adalet talebinde bulunduğunu ve cezaevindeki oğlunun serbest bırakılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğini belirtti. Adalet arayışında yalnız bırakıldıklarını dile getiren Şenyaşar ailesi, haklılıklarını her platformda dile getirerek, adaletin tecelli etmesi için seslerini duyurmaya çalışıyor.