İsrail Askerlerinin Gerçek Mermi Kullanımı Sonucunda Türk Aktivist Hayatını Kaybetti

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da gerçek mermi kullanarak başından vurduğu Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, hayatını kaybetti. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, İsrail güçleri Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteriye gerçek mermi ile saldırdı.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak hastaneye kaldırıldı. AA muhabirine konuşan Nablus’taki Rafidiye Devlet Hastanesi müdürü Fuad Nafia, başından vurularak hastaneye getirilen Eygi’yi tüm müdahalelere rağmen kurtaramadıklarını söyledi. Edinilen bilgilere göre Eygi, 1998 Antalya doğumlu.

Türkiye ve ABD’nin Tepkileri

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Netanyahu hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz” denildi. Açıklamada, insanlığa karşı suç işleyen İsrail makamlarının ve onları kayıtsız şartsız destekleyenlerin uluslararası mahkemeler önünde mutlaka hesap vereceği ifadelerine yer verildi.

Öte yandan ABD’den yapılan açıklamada da “Ayşenur Eygi adlı bir Amerikan vatandaşının bugün Batı Şeria’da trajik ölümünün farkındayız. Ailesine ve sevdiklerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Eygi’nin nasıl öldüğüyle ilgili ivedi şekilde daha fazla bilgi topluyoruz. Amerikan vatandaşlarının güvenlik ve emniyetinden daha yüksek bir önceliğimiz yok” denildi.