Utku Çakırözer, Gezi Davası Tutuklularını Ziyaret Etti

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Gezi Davası tutukluları Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Osman Kavala’yı ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında, Tayfun Kahraman, cezaevinden hastaneye götürülüşü sürecinde yaşadığı kötü muameleleri kamuoyuyla paylaştı.

Tayfun Kahraman: “Kötü Muamele Normalleşip Genelleşmiş Durumda”

Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Tayfun Kahraman, CHP Milletvekili Utku Çakırözer’e yaptığı açıklamada, cezaevi nakil aracında elleri kelepçeli bir şekilde saatlerce bekletildiğini ve kelepçelerin bileklerine zarar vermesine rağmen bu durumun düzeltilmediğini belirtti. Ayrıca, Cerrahpaşa Hastanesi’ndeki muayenesi sırasında doktorun talebine rağmen jandarmaların odadan çıkmadığını ifade etti. Kahraman, “Şu an bir sıkıntım yok, iyiyim. Esas mesele, bu kötü muamelenin bana yapılması değil, tüm mahkumlara yapılıyor olması ve bu durumun normalleşip genelleşmiş olması. Bundan sonra hiç kimseye yapılmasın diye hukuki mücadelemi veriyorum. Derdimiz kişilerle değil, bu meselenin kurumsal olarak çözülmesi, kötü muamelenin son bulması lazım” dedi.

Can Atalay: “Hukuksuzluk Çözülmeden Meclis Nasıl Çalışmaya Başlayacak?”

Tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay da ziyaret sırasında, Tayfun Kahraman’a yapılan kötü muamelenin uluslararası normlara aykırı olduğunu belirtti ve milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin “yok hükmündedir” kararına Meclis’in uymamasını eleştirdi. Atalay, “Başından beri hepimiz hukuksuz yere buradayız. Benim ismim üzerinden ısrar edilen Anayasa ve hukuk tanımazlık, aslında nasıl mahpus edildiğimizi bir kere daha kanıtlıyor. Meclis bu sorun çözülmeden, bu meşruiyet krizi aşılmadan çalışmalarına nasıl başlayacak, doğrusu merak ediyorum” dedi.

Çakırözer: “Adaletsizlik Son Bulmalı”

Ziyaretlerinin ardından cezaevi önünde açıklama yapan CHP’li Çakırözer, Gezi Davası tutuklularının haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu vurguladı. “Tayfun Kahraman’a yapılan kötü muamelenin kimseye yapılmaması bizim temel arzumuz, mücadelemiz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in söylediği gibi biz bu hukuksuzluğun ve kötü muamelenin her makamda sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. Çakırözer, ayrıca Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’e yönelik adaletsizliğin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’nin bu ayıptan kurtulması gerektiğini ifade etti.

  • NHY / ANKA Haber Ajansı, Cumhuriyet Gazetesi, BirGün