İzmirli kadınlar, katledilen kadınlar için sokağa indi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, son 24 saatte 8 kadının erkekler tarafından öldürülmesine tepki göstermek için Ä°zmir’de bir araya geldi. Platformun açıklamasına CHP Ä°zmir Milletvekili ve Genel BaÅŸkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de destek verdi. Gökçen, AKP’nin Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı adayı Hamza DaÄŸ’a seslenerek, “Bugün Ä°zmirli kadınların karşısına geçip, ‘YaÅŸam tarzınıza müdahale etmeyeceÄŸiz’ diyenler 8 kadın bu ülkede öldürülürken Ä°stanbul SözleÅŸmesi bir gece yarısında yok edilirken siz neredeydiniz?” diye sordu.

Ä°zmir Kadın Meclisi temsilcisi Tülin OsmanoÄŸulları ise, “Bir savaÅŸ ortamında herhangi bir bina bombalanıp 8 kadın öldürülmüş olsaydı belki de bütün dünya ayaktaydı” dedi. Türkan Saylan Kongre Merkezi önünde bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, bu acı olaylara dikkat çekti.

OsmanoÄŸulları, “Öldürülen 8 kadın arkadaşımızın da hesabını soracağız, medeni kanuna dokundurtmayacağız, laikliÄŸe dokundurtmayacağız, kadın düşmanlarını sileceÄŸiz, kadın düşmanlarından hesap soracağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

CHP Ä°zmir Milletvekili ve Genel BaÅŸkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ise, AKP Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Hamza DaÄŸ’ın ‘Kimsenin yaÅŸam tarzına müdahale etmeyeceÄŸiz’ sözlerini eleÅŸtirerek, “Ä°zmir’in göbeÄŸinden sesleniyoruz, Ä°zmirliler kadınıyla ve erkeÄŸiyle bu cinayetlerin karşısında sapasaÄŸlam dururlar. Ä°zmir’de, bu seçim sürecinde propaganda için alkollü mekanlarda fotoÄŸraf çekenlere sormak istiyoruz, ‘8 kadın bu ülkede öldürülürken Ä°stanbul SözleÅŸmesi bir gece yarısında yok edilirken siz neredeydiniz?’ Ä°stanbul SözleÅŸmesi’ne taraf olmadığınız sürece kadın cinayetlerinin verisini bile tutmuyorsunuz. Bugün Ä°zmirli kadınların karşısına geçip, ‘YaÅŸam tarzınıza müdahale etmeyeceÄŸiz’ diyenler dün neredeydi?” ÅŸeklinde tepki gösterdi.

NHY/ Cumhuriyet