35. Ankara Film Festivali Başvuruları Başladı

35. Ankara Film Festivali için ulusal uzun metraj, belgesel ve kısa film yarışmalarına başvurular başladı. Festival kapsamında jüri tarafından değerlendirilecek bu yarışmaların başvuruları çevrim içi olarak kabul ediliyor ve son başvuru tarihi 20 Eylül olarak belirlenmiş durumda.

Festival, ilk veya ikinci filmini çekecek olan yönetmenler için senaryo aşamasındaki uzun kurmaca yapımlarını sunabilecekleri bir proje geliştirme desteği de sağlıyor. Bu destek, Türkiye sinemasının gelişimine katkıda bulunan yeni projelerin ortaya çıkmasını amaçlıyor. İlgilenen yönetmenler, başvuru ve gösterim koşullarını festivalin internet sitesinden öğrenebilirler.

7-15 Kasım tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda düzenlenecek festivalde, dünya sinemasından seçme filmler ve dijital platformlarda gösterimi yapılmayan eserler izleyiciyle buluşacak. Festivalin açılış töreninde Aziz Nesin Emek Ödülü, Sanat Çınarı Ödülü, Kitle İletişim Ödülü ve Vakıf Özel Ödülü gibi onur ödülleri verilecek.

Festivalin kapanış töreninde ise ulusal uzun metraj film kategorisinde en iyi film, jüri özel ödülü, Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film ödülü, en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, Onat Kutlar En İyi Senaryo ödülü, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi özgün müzik, en iyi kurgu ve SİYAD En İyi Film ödülleri sahiplerini bulacak. Ayrıca, ulusal belgesel film ve kısa film yarışmalarının kazananları da açıklanacak.