Ä°stanbul’da Kayyum Karşıtı Miting: Toplumsal Mücadele ve Dayanışma

Ä°stanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Kartal Meydanı’nda düzenlediÄŸi miting, kayyumlara karşı ortak mücadele çaÄŸrısında bulundu. “EmeÄŸimiz ve özgürlüğümüz için kayyuma izin vermeyeceÄŸiz” sloganıyla gerçekleÅŸtirilen bu etkinlik, çeÅŸitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluÅŸu temsilcilerinin katılımıyla dikkat çekti.

Katılımcılar ve Sloganlar

Mitinge, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Hakkari Belediye Eş Başkanı Viyan Tekçe, DEM Parti Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Pervin Buldan, Kezban Konukçu, Ali Bozan, Yılmaz Hun, Çiçek Otlu, Mahmut Dindar, Cengiz Çiçek, Celal Fırat, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, EHP Sözcüsü Özge Akman, DEM Parti İstanbul İl Eş başkanları Murat Kalmaz ve Gonca Yangöz, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir ve İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri bileşenleri katıldı.

Marmaray BaÅŸak Durağı’nda toplanan gruplar, kortejler halinde yürüyerek miting alanına geçti. Yürüyüş sırasında “Kayyım defol belediyeler bizimdir”, “Direne direne kazanacağız”, “Kayyımlar gidecek biz kalacağız” gibi sloganlar atıldı.

Ortak Basın Açıklaması

Ä°stanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına ortak basın açıklamasını Gülnur Ä°nce okudu. Ä°nce, kayyumlara karşı mücadelenin sadece bir belediyeye el koymakla sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Dün Van’da halkın iradesiyle geri püskürtülen kayyum saldırısını, bugün de Hakkari’de püskürteceÄŸiz. Bu mitingle, sömürüye, baskıya, zorbalığa, kayyum darbesine karşı birleÅŸik mücadelenin adımlarından birini attık. Bütün işçileri, emekçileri, halkları, ezilen, sömürülen tüm kesimleri emeÄŸimize ve özgürlüğümüze sahip çıkmaya, kayyumlarla dayatılan saldırılara karşı mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz” dedi.

Viyan Tekçe’nin KonuÅŸması

Hakkari Belediye EÅŸ BaÅŸkanı Viyan Tekçe, kayyumların sadece yerel bir sorun olmadığını belirterek, “Hakkari Belediyesi’ni kayyım yönetiyorsa ve buna seyirci kalırsak Ä°stanbul’da da halk iradesi tehlike altındadır. Hakkari’ye kayyım atanmışsa Kartal Belediyesi güvende deÄŸildir. Türkiye’deki bütün emek ve demokrasiden yana olan güçlerin bu hakikati iyi okuması ve görmesi gerekiyor. O nedenle Hakkari’den Ä°stanbul’a halk iradesini savunmak hepimizin görevidir. BirleÅŸerek, ortaklaÅŸarak halk iradesine sahip çıkmak bugün hayati bir görevdir” ifadelerini kullandı.

Miting alanını dolduran gruplar, sahnedeki sanatçıların söylediği türkülerle halaylar çekerek etkinliği sonlandırdı.