Mithat Sancar: Bahçelievler ilçe binasına yönelik saldırı girişimi tesadüf değildir

Saldırı düzenlenen HDP Bahçelievler İlçe Örgütü’nü ziyaret eden Eş Genel Başkan Sancar, “Kaos planlarından medet umanlar, HDP’nin kararlı yürüyüşünden rahatsız olanlar ellerinden geleni yapıyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, silahlı ve bıçaklı saldırı düzenlenen, 2 kişinin yaralandığı HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasını ziyaret etti.

Saldırının Roboski Katliamı’nın yıldönümü ve İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledilmesi ilgili duruşmaya bir gün kala yapıldığına dikkat çeken Sancar, ilçe binası yönelik saldırı girişiminin tesadüf olmadığını söyledi.

‘Saldırılar HDP’yi siyasetin dışına itmek için yapılıyor

“Öldürme kastı ile bir saldırı gerçekleşti” diyen Sancar, şöyle konuştu

“Bu saldırıların amacını biliyoruz. HDP’yi yıldırmak içindir, siyasetin dışına itmek için yapılan saldırılardır. Kumpas davaların, yargı oyunlarının kanlı yöntemlerle sürdürülme planıdır. Kaos planlarından medet umanlar, HDP’nin kararlı yürüyüşünden, demokrasi, adalet ve barış yürüyüşünden rahatsız olanlar bizi durdurmak için ellerinden gelenleri yapıyor. Ama görüyorsunuz, dimdik ayaktayız. Mücadelemiz devam ediyor. Yürüyüşümüz büyüyerek sürüyor.”

HDP Binasına saldırı

Bugün HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı ve bıçaklı saldırı düzenlenmiş, iki partili bıçakla yaralanmıştı. Saldırganın ilçe binasına, “Üye olmak istiyorum” diyerek girdiği ve daha sonra “Sizi öldürmeye geldim” diyerek saldırıyı düzenlediği belirtilmişti. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Katliam amacıyla geldiği aşikâr” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan İstanbul Valiliği konuya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını bildirmişti.