Merve Dizdar’a Metin Akpınar’dan destek: Türkiye’de 10 senedir 4 bin kadın öldürüldü

Metin Akpınar’dan Merve Dizdar’ı eleÅŸtirenlere: “Türkiye’de 10 senedir 4 bin kadın öldürüldü” diyerek destek verdi..

Usta oyuncu Metin Akpınar, Cannes Film Festivali’nde ‘En Ä°yi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan ve ödül töreninde yaptığı konuÅŸmayla bazı kesimlerin tepkisini çeken Merve Dizdar’a destek çıktı. Akpınar, Dizdar’ı eleÅŸtirenlere “Türkiye’de 10 senedir 4 bin kadın öldürüldü. Merve mi haksız?” diye sordu.

Merve Dizdar, Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiÄŸi “Kuru Otlar Ãœstüne” filmindeki Nuray rolüyle 76. Cannes Film Festivali’nde ‘En Ä°yi Kadın Oyuncu Ödülü’nü almıştı. Dizdar, ödülünü alırken yaptığı konuÅŸmada şöyle demiÅŸti:

“Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eÄŸmeyip eyleme geçen, bu uÄŸurda her ÅŸeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeÅŸlerime ve Türkiye’de hak ettiÄŸi güzel günleri yaÅŸamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armaÄŸan ediyorum.”

Bu sözler, iktidar yanlısı bazı medya organları ve siyasetçiler tarafından eleÅŸtirilmiÅŸ ve Dizdar hedef gösterilmiÅŸti. Reuters haber ajansı da Dizdar’ın Türkiye’ye dönüşünü “Merve Dizdar kutuplaÅŸmış bir Türkiye’ye döndü” baÅŸlığıyla duyurmuÅŸtu.

Metin Akpınar ise Kafa TV Youtube kanalında CandaÅŸ Tolga Işık’ın sorularını yanıtlarken Merve Dizdar’a sahip çıktı. Akpınar, “10 senedir Türkiye’de 4 bin kadın öldürüldü. Merve mi haksız? Çok ciddi bir kültür ihtilali, zihin ihtilali müthiÅŸ bir ÅŸey yapmak lazım. Yeniden bir Mustafa Kemal bekliyorum. 1938’de güneÅŸ battı, o günden beri alacakaranlıkta yönetiliyoruz” dedi.

Akpınar, Merve Dizdar’ın ödül konuÅŸmasının ardından kendisini destekleyen Kadir Ä°nanır gibi sanat camiasından da takdir görmüştü.