TBMM Genel Kurulunda AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP’nin ortak önergeleriyle, Bartın Amasra’da meydana maden kazasıyla ilgili Araştırma Komisyonu kuruldu.
TBMM Genel Kurulu’nda, maden kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması amacıyla tüm partiler tarafından verilen araştırma önergeleri görüşüldü. Önerge üzerine söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Genel başkanınız Erdoğan, facia ardından, ‘Kimseyi açıkta bırakmadık’ dedi.
Dün de bakanınız çıktı burada dedi ki ‘Biz kimseyi bırakmıyoruz, parasını pulunu eksik etmiyoruz’. İki sorum var. Bir; babanın parasını mı dağıtıyorsun? İki; bu insanlara yazık, günah değil mi ya? Kendi paranızı mı dağıtıyorsunuz? Para ile hangi ananın evladını geri getirebileceksiniz” diye sordu.
AKP Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise “Gerçekler, yalnızca bu dünyadaki verilecek hesap makamları ile alakalı değildir. Dünya vardır, ahiret vardır. Her birimiz Allah’a hesap vereceğiz… NASA, bugüne kadar 135 tane uzay mekiği fırlattı. Her fırlatmada 1,5 milyar dolarlık maliyeti olan bir yapıyla gitti, iki tane ölümlü kazası var” diye konuştu. Önerge, 5 partinin oybirliğiyle kabul edildi.
TBMM Genel Kurulu’nda bugün, maden kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması amacıyla tüm partiler tarafından verilen araştırma önergeleri görüşüldü. Önerge, Meclis’te grubu olan AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti’nin oybirliği ile kabul edildi. Meclis, bir komisyon kurarak, Bartın’da 41 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasını araştıracak.
- Talihsiz Anjel Hala ve Edirne Kuşatması Günleri - 29 Ocak 2025
- Bilim İnsanları, Bazı Kişilerin Neden Covid Olmadığını Buldu - 21 Haziran 2024
- Tüketicinin İyimserliği Azalıyor - 21 Haziran 2024