Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un fabrika açılışında ortaya çıktı

Dünya medyasında öldüğüne dair haberler çıkan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkenin baÅŸkenti Pyongyang’da bir gübre fabrikasının açılışını yaparken görüntülendi.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, son haftalarda sağlığının yerinde olmadığı ve öldüğü yönünde söylentiler ortaya çıkan Kuzey Kore liderinin gübre fabrikasının açılışını yaparken fotoğraflarını yayımlandı.

Söz konusu fotoÄŸraflarda Kim Jong Un’un fabrika açılışında kurdele kestiÄŸi ve kendisine küçük kız kardeÅŸi Kim Yo-Jong ile Kuzey Koreli üst düzey yöneticilerin eÅŸlik ettiÄŸi görülüyor.

KNCA, fotoğraflarda oldukça neşeli olduğu gözlemlenen Kuzey Kore lideriyle alakalı herhangi bir video ise servis etmedi.

Dünya medyasında haftalardır Kuzey Kore lideri Kim hakkında sağlığının yerinde olmadığı veya öldüğü yönünde haberler ortaya atılmıştı.

34 yaşındaki devlet liderinin 12 Nisan’da kardiyovasküler bir operasyon geçirdiÄŸi, ancak hala iyileÅŸemediÄŸi ya da öldüğüne dair söylentiler dolaşıyordu.

Hong Kong’da Kim Jong Un öldü haberi

Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim’in öldüğünü duyurmuÅŸ, bu haber ise herhangi bir yetkili tarafından doÄŸrulanmamıştı.

Kim’in, 15 Nisan’da Kuzey Kore’nin kurucu lideri, büyükbabası Kim Il-sung’un doÄŸum günü kutlaması dahil önemli etkinliklere katılmaması, saÄŸlığı hakkında spekülasyonlara neden olmuÅŸtu.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump da Beyaz Saray’da düzenlediÄŸi basın toplantısında iddialara iliÅŸkin, “Bu konuda bir fikrim var ama size ÅŸu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim’den bir haber alabiliriz.” ifadelerini kullanmıştı.