KurtulmuÅŸ’tan Terör sopası

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kurtulmuş anayasa referandumuna ilişkin terörle mücadele konusunda kampanya yürüteceklerini açıkladı.

KurtulmuÅŸ, “Referandum süreci öncesinde ‘siyasi suikastler düzenleneceÄŸi ve toplumda bir kaos ortamı oluÅŸturulacağı’ ÅŸeklinde iddiaları nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz? Ãœst düzeye isimlere yönelik önlemler alındı mı?” sorusunu yanıtlarken, Türkiye’nin 2015 Temmuz ayından bu yana, Suruç ve Ankara saldırılarından itibaren artarak devam eden terör saldırılarıyla karşı karşıya olduÄŸuna dikkat çekti.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Bundan sonra da suikastler, canlı bombalar, vesaireler bunlar devam edebilir. Terör örgütleri neden bu kadar yakın stratejik iÅŸbirliÄŸi içerisinde? Türkiye’ye diz çöktürmek istiyorlar. Arkasındaki güçlerle, bunların sırtını sıvazlayan aÄŸa babalarıyla birlikte Türkiye’nin güçlü bir ÅŸekilde yoluna devam etmesini engellemek istiyorlar. Åžimdi referandum sürecinin, onlar için ayrı bir motivasyon unsuru olduÄŸu kanaatindeyim. ‘Aman ÅŸu referandumda evet çıkmasın’ diye terör örgütlerini de kullanarak Türkiye’de bir korku atmosferi oluÅŸturabilirler, halkı canından bezdirecek bir noktaya getirebilirler. Bununla ilgili her türlü tedbirlerimizi alıyoruz. Allah’ın izniyle referandumda büyük oranda ‘evet’ çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir ÅŸekilde sesi soluÄŸu çıkmayacak noktaya gelirler. Bu motivasyonlarını da kaybederler.

BaÅŸbakan Yardımcısı KurtulmuÅŸ, “Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi teklifi Meclis Genel Kurulu’nda 339 oyla kabul edildi. CumhurbaÅŸkanı’nın onayından sonra referandum sürecine geçilecek. Burada AK Parti’nin yürüteceÄŸi kampanyanın teması ne olacak?” sorusu üzerine, AKP’nin kampanya süreciyle ilgili çalışmalara baÅŸladığına dikkati çekti.

Çok hızlı bir şekilde kampanyanın stratejisinin, öne çıkarılacak sloganların, öncelik verilecek konuların tespit edileceğini belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Büyük ihtimalle, bunun bir rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi deÄŸil, sistem deÄŸiÅŸikliÄŸi olduÄŸu,Türkiye’nin etkin bir yönetim modeline kavuÅŸması, büyüyen, geliÅŸen, güçlü bir Türkiye için en önemli hususlardan birisi olduÄŸu ana fikri üzerine oturacak bir kampanya yürüteceÄŸiz. Özellikle terörle mücadele konusunda gelinen nokta, son aylarda saÄŸlanan çok ciddi baÅŸarılar ve daha güçlü bir hükümet modeliyle, daha seri karar alan bir yürütme modeliyle terörün de üstesinden daha rahat gelinebileceÄŸi fikriyle bir kampanya yürütülecek. Ãœmit ediyorum ki kampanyamıza halkın büyük çoÄŸunluÄŸu evet oyu vererek, parlamentonun onayladığı bu metni yasalaÅŸtıracak, bu maddeler, Türkiye’nin yeni anayasa metninin içine girmiÅŸ olacak.”