Kılıçdaroğlu: “Bu devletin, bürokrasinin hala kalbi atıyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Devletin denetlemeyle görevli kurumlarının onurlu memurları da bu işleri incelemeyi bırakmış değiller. Tarihe not düşecek raporlarını hazırlamaya devam ediyorlar” dedi.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “bürokrasiden kendilerine yüzlerce belge geldiğini” ifade ederek, “Bu devletin, bürokrasinin hala kalbi atıyor. Vatansever bürokratlar hâlâ oradalar” dedi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, bir süre önce ”devlete ve devleti oluşturan bürokratlara seslendiğini” belirterek, şunları söyledi:

“Çünkü devlet ve parti ayrı şeylerdir. Partiler gelir gider, devlet ise bakidir. Ama saraydaki önce AK Parti’yi zapturapt altına aldı. Sonra tüm kurucularını AK Parti’den attı. Sonra partisini ailesine peşkeş çekti. En sonunda da devleti ailesinin isteklerine boyun eğdirdi.

Ben de bürokratlara seslendim. Çünkü nabız atıyor mu duymam gerekiyordu. Bürokrasinin yani devletin hala nabzı var mı duymak istedim. Var sevgili halkım, var. Bu devletin, bürokrasinin hala kalbi atıyor.  Vatansever bürokratlar hala oradalar. Vatanseverler bu saraylı ve ailesinin kanun dışılığına, suç mahiyetindeki isteklerine direniyorlar. Uzun zamandır işte bu yüzden konuşamadık. ”

Kılıçdaroğlu, kendilerine ”yüzlerce belge geldiğini” ifade ederek, ”Yüzlercesi var. Bazıları bizzat saraydaki şahıs tarafından imzalanmış” dedi.

“Beşli çeteye peşkeş çekiliyor”

Kılıçdaroğlu, elindeki bir belgeyle ilgili olarak şunları anlattı:

“3 Nisan 2018, bir açık ihale yapılır. Bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira… Ama kazanan firmaya bu ihale verilmez. Neden? Çünkü beşli çeteden değil. Bu nedenle ihale iptal edilir ve aynı iş yeniden ihaleye edilir. 21 Ağustos 2020’de ihale açılır. Aynı iş bu kez bu kez 3 milyar 200 milyona değil 9 milyar 449 milyon 995 bin 834 beşli çeteye peşkeş çekilir. Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyar liralık fark için. Tek bir imzayla 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış, daha da çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış.

Aslında bugün ben size saraylı ve ailesinin yaptığı bir yolsuzluğu daha anlatmak için gelmedim. Bunların yolsuzluğu artık sağır sultan için bile yeni bir haber değil.

‘Tarihe not düşecek raporlar’

Ben bugün ‘hale devletimizde vatanseverler var’ demek için, direnenler var demek için sizleri evime davet ettim. Ve bu vatanseverler yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyorlar. Devletin denetlemeyle görevli kurumlarının onurlu memurları da bu işleri incelemeyi bırakmış değiller. Tarihe not düşecek raporlarını hazırlamaya devam ediyorlar.

Hiç merak etmeyin, bu daha başlangıç. Hepsini açıklayacağız.  Ey şahıs, sana çok sürprizlerim var. Benim karşıma çıkamıyorsun ama duyduğum kadarıyla tam şu anda yine ekranlara çıkmışsın. Karşında oturan cesur gazetecilere sesleniyorum. Bu belgeleri kendisine sorabilir misiniz? Neyse… Siz sormasanız da bu devletin şerefli, onurlu bürokratları da halkımız da soruyor ve soracak zaten.”

Kılıçdaroğlu, “Artık bu devletin onurlu bürokratlarının zamanı geliyor. Bu suçlara ortak olanlara ise tabii ki farklı bir muamele olacak. Selam olsun o vatanperver bürokratlara. Selam olsun memur Teomanlara, selam olsun direnenlere” diye konuştu. (Ajans Bizim)