Kazdağlarının ipi çekiliyor

Temiz su kaynaklarıyla, bol oksijeni , zeytin ağaçları ile ün salmış, bunun yanında zengin bitki örtüsü olan Kaz dağlarının ölüm fermanı imzalanmıştır.16 yerli ve yabancı “cellat” firmaya, 400 bin ton siyanür kullanarak 34 noktada katliama başlama ruhsatları verilmiştir…Ruhsat alınan noktalar, Bayramiç, Çan, Lapseki, Biga, Ezine, Ayvacık ve Yenice ilçeleri.

Katliam bu ilçelerden başlayacaktır.

2,5 milyar ton toprak işlenmek amacıyla altüst edilecek ve siyanür bu toprağa yayılacak.

Sonu nemi olacak…

2 milyon insanın temiz su kaynağı yok edilecek, burada yaşayıp tarımla geçimini sağlayan insanların işi bitecek. Tarımı tüm memleket de bitirdikleri gibi, Kaz dağlarında da bitirecekler. Bundan böyle zeytin ve zeytinyağını dışardan alacağız sanırım. Komşumuz Yunanistan Zeytin ağaçlarına gözü gibi bakarken, Bizdeki zihniyet Zeytin yerine altın yemek için Zeytin ağaçlarını yok ediyor.

Yüzlerce tür canlı, zeytin ağacı ve bitki örtüsü yok edilecek. Çevrede kirlilik yaratacağı gibi kanser vakalarına da sebep olacağı apaçık ortadadır.

Bu Doğa katili zihniyetler, istilacılar daha fazla zarar vermeden durdurulmalılar.

Bu zihniyetler altın tabaktan yemek yesin, altın tastan su içsin diye doğa harikası memleketin oksijen deposu Kaz dağlarını yok edilmemeli.


Engin Koşar